Adli Tıp Kurumu, Konya ve Afyonkarahisar'da 2'si Kadın 4 Kişiyi Öldürdüğü İddia Edilen Sanığın, Cezai Sorumluluğunun Tam Olduğuna Karar Verdi

Adli Tıp Kurumu, Konya ve Afyonkarahisar'da 2'si kadın 4 kişiyi öldürdüğü öne sürülen sanığın, cezai sorumluluğunun tam olduğuna karar verdi.

Dördüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporunda, sanık Erhan G'nin , yapılan kontroller sonucu cezai sorumluluğunu ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığıyla, zeka geriliğinin saptanmadığı belirtildi.

Raporda, adli dosya tetkikinde sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme, bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı ifade edildi.

Sanığın, işlediği suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğuna karar verildi.

-Olayın geçmişi-

Akşehir'de Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova'yı , ilçeye bağlı Gölçayır beldesinde çiftçi Yakup Okumuş'u , Sultandağı'na bağlı Çamözü beldesinde Türkan Sargut'u ve ilçeye bağlı Kırca beldesi yakınlarında Gökhan Keser'i öldürdüğü öne sürülen Erhan G, geçen yıl 25 Ağustos'ta Akşehir'de yakalanmıştı.

Öldürdüğü kişilerin parasını ve değerli eşyalarını alan Erhan G'nin itirafı sonrası, hakkında beyin kanamasına bağlı ''normal ölüm'' raporu verilen Rahimova'nın öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Muhabir: Bayram Uygun / Metin Bolat

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA