Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu'ndan Birlik Çağrısı Açıklaması

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, ''Milli bayramlarımıza ortak milli bilinç ve dayanışmanın simgesi olarak, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemde, tören etkinlikleri üzerinden ihtilafa, ayrışmaya yol açanları daha dikkatli ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz'' denildi.

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, bir milli bayram veya törenin ortak değerleri güçlendirecek şekilde anlamı ve önemine uygun etkinliklerle kutlanması için, tören etkinliklerinin yeniden düzenlenmesinin öncelikle ortak mutabakat gereği olması gerektiği vurgulandı.

Aksi halde, yapılan düzenlemelerin ''tek taraflı, dayatma, kısıtlama, hesaplaşma düzenlemeleri'' olarak algılanacağına dikkat çekilen açıklamada, bu nedenle gösterilen gerekçelerin de inandırıcılığının ortadan kalkacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Milli törenlerde bile ihtilaflara düşmemiz, etnik bölünme taşeronluğu yapanların, önce 'Demokratik özerklik ilanı', şimdi 'Bu da yetmez' açıklamaları, içte ve dışta devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırılara karşı, ortak bir vatan ve millet duyarlılığı olan herkesi daha dikkatli olmaya sevk etmesi gerekir. Milli bayramlarımıza ortak milli bilinç ve dayanışmanın simgesi olarak, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemde, tören etkinlikleri üzerinden ihtilafa, ayrışmaya yol açanları daha dikkatli ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.''

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA