Türkiye Halk Bankası'ndan Turizm Sektörüne Yönelik Özel Çözümler

Türkiye Halk Bankası, turizm sektörüne yönelik ürün ve hizmetlerin sunulduğu Turizm Toplantısı’nda sektördeki işletmelerle bir araya geldi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen toplantı, Halk Bankası, Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel’in katılımıyla yapıldı. Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, KOBİ bankacılığı misyonu çerçevesinde her sektörün koşullarına ve ihtiyaçlarına uygun özel hizmetler sunduklarını söyledi.

Turizm işletmelerine verilen desteğin de bunlardan biri olduğuna değinen Aksel sözlerine şöyle devam etti; “Halk Bankası, olarak KOBİ’lerin öncü ve lider bankası olmaya devam ediyoruz. Ülkemizin bacasız sanayisi turizm sektörü 2012 yılında da büyümeye devam etti. Halk Bankası, olarak biz de 74 yıldır KOBİ bankacılığı deneyimimizle her sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de yakından izliyor ve bu paralelde yeni ürünler geliştiriyoruz. Amacımız desteğimizi daha da arttırarak ülkemizin bacasız sanayisinin gelişmesine daha fazla katkı sağlamak.” Bu kapsamda turizm sektöründe yer alan firmalara yönelik olarak 'KOBİ Turizm Sezonu Destek Paketi' hazırladıklarını belirten Taner Aksel, ürün sayesinde sektörde faaliyet gösteren firmaların yenileme, tamir-bakım, renevasyon gibi ihtiyaçlarını karşılamayacaklarını bunu yaparken de firmaların nakit akışı sağlayamadıkları “ölü sezon” olarak adlandırılan dönemlerde esnek vade imkânları sunacaklarını söyledi.

Aksel, şunları söyledi: “Bu krediden sektörde yer alan konaklama tesisleri, turistik restoranlar, seyahat acenteleri ve yat işletmecileri faydalanacağı gibi, bu sektöre hizmet ya da mal satışı yapan tedarikçi firmalar da kredi kapsamına dahil edildi. Kredi sayesinde firmalara her yıl için azami 9 ay ödemesiz dönemli, azami 60 ay vadeli kredi imkanları sunuluyor. Ayrıca bu kredimizi kullanan firmalar, bankamızın sigorta, çek, POS gibi diğer ürünlerinden avantajlı olarak yararlanabiliyor. Bunun dışında yeni çıkarttığımız ürünümüz olan KOBİKART sayesinde turizm sektörü tedarikçileri ile yapacağımız anlaşmalarla, firmaların nakit akışlarını düzenleyen ve vadeli alışverişe imkan veren çözüm yolları sunuyoruz. Kredi ürünlerimizle de sektöre destek vermeye devam edecek, kendi kaynaklarımızın yanı sıra Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı gibi uluslararası finans kuruluşlarından sağlanan kaynakların önemli bir bölümünü de turizm yatırımlarının hizmetine sunacağız.”