Kırgızistan Bişkek Üniversitesince, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan'a ''Fahri Profesörlük'' Unvanı Verilecek

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a, Kırgızistan Bişkek Üniversitesi tarafından ''Fahri Profesörlük'' unvanı verileceği bildirildi.

Erdoğan'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan, verilecek unvanın her iki ülke için önemli bir ilk olduğunu belirtti.

Tören için 5 Aralık Çarşamba günü Kırgızistan'a gideceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Benim için özel bir ödül töreni düzenleneceği, Üniversite Senatosunun fahri profesörlük unvanı vereceği, Kırgızistan Parlamentosu'nun ise Fahri Milletvekilliği Nişanı vereceği ifade edildi. Bu beklemediğim bir ödüldü. Önce Bişkek Üniversitesi'ne gideceğim. Ardından da Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile yarım saatlik özel bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmede Türkiye Kırgızistan ilişkilerini masaya yatıracağız.''

Görüşmenin ardında Kırgızistan Parlamentosu'na giderek burada milletvekillerine hitaben bir konuşma yapacağını vurgulayan Erdoğan, Türk dünyasında meydana gelen gelişme ve değişimleri gündeme taşıyacaklarını bildirdi.

Açıklamada ayrıca, 95 yıllık tarihe sahip Kırgızistan Bişkek Üniversitesi'nin Sovyetler Birliği liderlerinden Lenin tarafından kurulduğu ve bugüne kadar 4 kişiye bu unvanın verildiği kaydedildi.

Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA