Gaziantep Milletvekili Erdoğan'a Kırgızistan'dan 'Fahri Profesörlük' Unvanı

Kırgızistan Bişkek Üniversitesi tarafından, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a 'fahri profesörlük' ödülü verileceği bildirildi.

Gaziantep Milletvekili Erdoğan'a Kırgızistan'dan 'Fahri Profesörlük' Unvanı
Türk dünyasıyla ilgili başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a verilecek 'fahri profesörlük' unvanının, her iki ülke için de önemli bir ilk olduğu ifade ediliyor. Kırgızistan'ın Uluslararası Bişkek Üniversitesi'nin 95 yıllık bir tarihi olduğu ve Sovyetler Birliği döneminde Lenin tarafından kurulduğu ve bugüne kadar üniversitenin 4 kişiye bu unvanı verdiği, ilk kez bir Türk milletvekiline böyle bir unvan verileceği açıklandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Milletvekili Erdoğan, "5 Aralık 2012 tarihinde Kırgızistan'a gideceğiz. Konuyla ilgili olarak, beni Kırgızistan Parlamento Başkanı ve Uluslararası Bişkek Üniversitesi yetkilileri aradı. Benim için özel bir ödül töreni düzenleneceği, üniversite senatosunun bana fahri profesörlük unvanı vereceği, Kırgızistan parlamentosunun ise fahri milletvekilliği nişanı vereceği ifade edildi. Bu benim beklemediğim bir ödüldü. 5 Aralık 2012 Çarşamba günü Kırgızistan'a gideceğim. Burada beni devlet töreniyle karşılayacaklar. Önce Bişkek Üniversitesi'ne giderek buradaki ödülü alacağım. Daha sonra Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile yarım saatlik özel bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmede Türkiye-Kırgızistan ilişkilerini masaya yatıracağız. Bu görüşmenin ardından Kırgızistan parlamentosuna giderek burada milletvekillerine hitaben bir konuşma yapacağım. Burada Türk dünyasında meydana gelen gelişme ve değişimleri gündeme taşıyacağız. Kırgızistan’da temaslarımızı sürdürecek ve 8 Aralık 2012 tarihinde yurda döneceğiz" bilgilerini aktardı

Erdoğan ve beraberindeki heyetin, 5 Aralık 2012 tarihinde Kırgızistan'a giderek kendileri için hazırlanan törenlere katılacakları bildirildi.

Kaynak: İHA