Ödemiş'te Hem Kursları Hız Kesmiyor

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nin (HEM), 7’den 77’ye birçok kesime hitap eden kursları aralıksız devam ediyor.

Ödemiş'te Hem Kursları Hız Kesmiyor
Farklı alanlarda yüzlerce kursiyerin katılımlarıyla gerçekleşen kursların arasında, ev hanımlarına yönelik temel bilgisayar okuryazarlığı kursu ve lise öğrencilerine yönelik hızlı okuma kursları dikkatleri çekiyor. Ev hanımlarına için açılan temel bilgisayar okuryazarlığı kursuna, 21 kursiyer katılıyor. 70 yaşına yakın ev hanımlarının da katıldığı kursta, dersler oldukça renkli geçiyor. Ödemiş HEM binasındaki bilgisayar laboratuarında gerçekleştirilen kurs ile, ev hanımlarının temel bilgisayar kullanımını öğrenmeleri, internetten bilinçli olarak yararlanmaları, çocuklara ev ödevlerinde yardımcı olabilmelerini sağlayacak bilgiler edinmeleri hedefleniyor. 32 saat olarak düzenlenen kursta, bilgisayar öğretmeni Songül Gültekin Vardi görev alıyor.

Lise öğrencilerinin YGS ve LYS’de hızlı okuma ile zamandan tasarruf etmelerini amaçlayan hızlı okuma kursu ise, Prof. Dr. Muzaffer Kula Lisesi’nde faaliyetlerine başladı.

Öğrencilerin talebi üzerine Prof. Dr. Muzaffer Kula Lisesi Müdürlüğü’nün desteğiyle açılan kursa, 43 öğrenci katılıyor. YGS ve LYS’deki uzun paragraflı sorularda öğrencilerin zaman kaybetmesinin önüne geçilmesinin hedeflediği kursta, HEM Edebiyat öğretmeni Murat Bilir görev alıyor. 32 saat üzerinden haftada iki gün düzenlenen kursta, öğrencilerin dakikada 120 kelime olan okuma hızının en az 400 kelimeye yükseltilmesi planlanıyor.

Bilgisayara ve internete meraklı ev hanımlarını kurslara beklediklerini ifade eden Ödemiş HEM Müdürü Serdar Ergin, YGS ve LYS kursu ile de, ilçedeki öğrencilerin başarı oranını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: İHA