'imkanı Olmayan Öğrencilere Kıyafet Alabilecekleri İmkanlar Sunulacak'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin, sosyal farklılıkları ortadan kaldıracağını söyledi.

Ergün, hem ilköğretimde hem ortaokulda hem liselerde fakir öğrencilere senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulmasına yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda gerçekleştirilen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ve Bilim Olimpiyatları'nda derece alan öğrencilerin açıklanması ve madalya töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. TÜBİTAK'ın 'tersine beyin göçü' çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Ergün, dünyanın değişik ülkelerinde, araştırma merkezlerinde çok sayıda Türk bilim adamının olduğunu belirtti.

Bunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını ve her yıl bu çalışmanın güncelleneceğini kaydeden Ergün, bu bilim adamlarının hem kendi bulundukları yerlerde hem de Türkiye'de yapacakları araştırmalardan istifade etmek istediklerini kaydetti.

Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğinin okullarda bir sınıf ayrımını doğurup doğurmayacağı hakkındaki soru üzerine, en iyi şekilde tedbirlerin alınacağını söyledi.

Kendisinin, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yönetmeliğin uygulanması sırasında özellikle kılık kıyafetle ilgili sosyal farklılıkları ortadan kaldıracak birtakım mekanizmaları harekete geçireceklerine inandığını ifade etti.

Hem ilköğretimde hem ortaokulda hem liselerde özellikle imkanı olmayan öğrencilere senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulacağını, bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmalar yapacağını, uygulamaya geçmesiyle bu düşünülen problemlerin hiçbirinin olmayacağını düşündüğünü söyledi.