Beyaz Ay Derneği'nden Vali Cerrah'a Ziyaret

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi yönetimini makamında kabul etti.

Vali Cerrah, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm insanların engellilere duyarlılıkla yaklaşması gerektiğini belirtti.

Cerrah, herkesin engelli adayı olduğunu belirterek, Valilik olarak engelli vatandaşların yaşam şartlarının kolaylaştırılması ve eğitimlerinin sağlanması için projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Beyaz Ay Derneği'ne ve engelli vatandaşlar için çalışan tüm derneklere önemli görevler düştüğünü de ifade eden Vali Cerrah, şöyle devam etti:

''Kimse engelli doğmak istemez. Ama hayatın içinde bazı nedenler insanların engelli olmasına sebebiyet verir. Hepimiz potansiyel engelliyiz. Çünkü ne zaman başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Sağlıklıyken engelli vatandaşlarımızın hayata tutunmaları konusunda onlara destek olmamız gerekiyor. Bu nedenle Osmaniye Valiliği olarak engelli vatandaşlarımızın eğitim almaları, istihdam imkânlarına kavuşabilmeleri için projeler geliştiriyoruz. Devletimiz engelliler için bu konuda önemli çalışmalar yapıyor ama toplum olarak bizim de bilinçli olmamız gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın toplumun içinde yer almaları, hayata katılmaları için hep birlikte çalışmalıyız''

Vali Cerrah, engelli vatandaşlar için yapılan çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

Beyaz Ay Derneği Başkanı Ahmet Pamuk, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA