Dişhekimlerine 'hasta-hekim İlişkileri' Semineri

Adana'da diş hekimlerine "Muayenehane İşletmeciliği, İş Performansı" ve “Hasta Hekim İlişkileri" konularında seminer verildi.

Dişhekimlerine 'hasta-hekim İlişkileri' Semineri
Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Serdar Ak’ın da katıldığı, dişhekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Türk Dişhekimleri Birliği’nin düzenlediği basın toplantısına gelen Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmede şu an hizmet alımının söz konusu olmadığını net bir şekilde ifade ettiğini söyledi.

2013 yılında da hizmet alımının söz konusu olmayacağını belirten Yaman, "Söylediklerimiz sürekli gerçek çıkıyor bundan dolayı üzülüyoruz ama bizler kendimizi hizmet alımına göre dizayn etmemeliyiz. Hizmet alımı olmayacakmış gibi hareket etmeli, işlerimizi ona göre organize etmeliyiz” dedi.

Yaman, reklam ihlali konusunda meslektaşlarını uyararak, "Bakanlığın reklam ihlali yapanlara 60-70 bin TL. gibi çok ağır cezaları var. Reklam yasağını ihlal etmeyelim. Hasta kazanmak, onu iyi tedavi etmekten geçiyor. Hastanız memnun olursa onu kovsanız da gitmeyecektir" diye konuştu.

Diş hekimlerinin günceler sorunlarına, farklı yaklaşımlarla çözümler getiren Yaşam Koçu, Danışman Emre Ziya Yazgan, "İnsan bedeni kusursuz ve eşsiz mükemmel bir robot. Fakat bu robotun en ilkel kalmış organı ağızdır. Siz dişhekimlerinin işi de, bu ilkel kalmış, çabuk bozulan organı sağlıklı tutmaktır" ifadesini kullandı. Yazgan, "Her dişhekiminin adı ile bir markası olmalıdır. Yaptığınız hizmet bir üründür, bir mahalle pazarında 5 liraya satılan elbise de, büyük bir AVM de 200 liraya satılan elbise de üründür. Şimdi siz kendi ürününüzün hangisi olması gerektiğine karar vermelisiniz. Markalaşma sürecinde kurumsallaşma çok önemli. Kurumsallaşma sürecinde yetişmiş, kalifiye asistanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Muhasebecilerinin sadece kayıt tutma işlevinden uzaklaşarak yeni finansman yolları hakkında hekimlere destek sağlamalarını ve böylece bir hekimin iş tanımları ve gereklerini ayırt ederek, kendi sanatlarına konsantre olabilecekler. Hastanız, koltuğunuza ilk kez oturduğunda 'ağzınızı açar mısınız' dediğinizde, 'biraz daha açın' diyorsanız, bilin ki o hasta ile doğru iletişimi kuramamışsınızdır. Hastanızın size inancı, ağzını açtığı kadardır. Bu yüzden mesleğiniz de beden dili ve hasta ile iletişimi özellikle önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA