Erciş Milli Eğitim Müdürü, Depremde Hayatını Kaybeden Elazığlı Öğretmenlerin Kabrini Ziyaret Etti, Ailelerine Plaket Verdi

Erciş Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Bilik, Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden Elazığlı Ayşegül Karan ve Saadet Uçar'ın kabirlerini ziyaret etti, ailelerine şükran plaketi verdi.

Ayşegül Karan'ın kent merkezindeki ailesini ziyaret eden Bilik, depremde hayatını kaybeden öğretmenin yakınlarına şükran plaketi verdi. Birlik daha sonra Karan'ın kabrini ziyaret etti.

Buradan Keban ilçesine geçen Bilik, depremde hayatını kaybeden Saadet Uçar'ın Değirmenbaşı Mahallesi'nde ikamet eden annesi Türkan Rüzgar'ı evinde ziyaret ederek, plaket takdim etti. Bilik, anne Rüzgar ile birlikte Uçar'ın kabrini ziyaret ederek dua okudu.

Bilik, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, geçen yıl meydana gelen depremde ilçede 64 öğretmenin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 6'sının Ercişli olduğunu 58'inin ise Türkiye'nin farklı illerinden ilçeye gelen öğretmenlerden oluştuğunu hatırlattı.

İlçe Kaymakamının Öğretmenler Günü'nde, öğretmenlerin ailelerini memleketlerinde ziyaret ederek birer şükran plaketi sunmanın ve onların acılarını paylaşmanın daha uygun olacağı fikrini sunduğunu aktaran Bilik, ''Biz de hazırladığımız projeye veli ve öğrencileri de dahil ederek bunu gerçekleştirmek için yola çıktık. 26 ilde ikamet eden öğretmenlerimizin ailelerini evlerinde ziyaret ediyoruz ve şükran plaketimizi veriyoruz'' dedi.

Muhabir: Pir Hasan Doğan / Emrah Gökmen

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA