Antalya'da Düzenlenen Yarışmaya 20 Ülkeden 89 Hafıza ve Zihinsel Aritmetik Uzmanı Katılıyor

Antalya'da düzenlenen Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatları başladı.

Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları Memoriad tarafından Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Bel Conti Otel'de düzenlenen yarışmaya, 20 ülkeden 89 hafıza ve zihinsel aritmetik uzmanı katılıyor.

Yarışmalar, iskambil kartlarını en kısa sürede hafızada tutma mücadelesiyle start aldı. İki gün sürecek yarışmalarda, isimler ve yüzler hafızası, sayılar maratonu, binary sayılar, flash sayıları hafıza gücü, zihinsel toplama, zihinsel çarpma, zihinsel karekök, zihinsel takvim ve flash anzan kategorilerinde mücadeleler gerçekleşecek.

Her kategorinin birincisine bin 500 dolar para ödülü verilecek yarışmada kırılacak dünya rekorlarına da ayrı parasal ödüller sunulacak.

Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları Memoriad'ın başkanı Melik Duyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların dört yılda bir gerçekleştiğini söyledi.

Yarışmaların iki gün sereceğini belirten Duyar, ''Yarışmalarda çok sayıda dünya rekoru bekliyoruz. Burada bulunan dünya rekortmenleri ve dünya şampiyonları, unvanlarını korumaya çalışacak. Yarışmacılar, 10 farklı kategoride mücadele edecekler'' dedi.

Muhabir: Okan Özer

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA