Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi İspanya Ziyaretinden Döndü

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Avrupa Birliği (AB) LDV-Vetpro proje ekibi, İspanya'daki çalışmalarını tamamlayarak yurda döndü.

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi İspanya Ziyaretinden Döndü
Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu "Hasta ve bakıma muhtaç bireylere dini moral desteği ve AB ülkelerindeki uygulamaların incelenmesi" konulu AB LDV-Vetpro proje çalışmasının ilk ayağı, 11-17 Kasım 2012 tarihlerinde İspanya'nın Endülüs Bölgesi şehirlerinden Cordoba'da gerçekleştirildi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Gök, Müdür Yardımcısı Mahmut Bahadur, Meslek Dersleri Öğretmenleri Akif Dündar, Halil Arısoy, Nihat Sezer ve Gediz Eğitim Kültür Vakfı üyesi Alaaddin Kocadağ'dan oluşan proje ekibinin yaptığı ziyarette, Cordoba şehrinin hastane, sivil toplum örgütleri, rehabilitasyon merkezi ve kilise bağlantılı kurum ve kuruluşlarla bir dizi çalışma yapıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Gök, Hasta ve bakıma muhtaç bireylere dini moral ve motivasyon desteğinin, hastalar üzerindeki etkilerinin yerinde gözlemlenerek incelendiğini söyledi.

Kurum, kuruluş yetkilileri ve bakıma muhtaç bireylerle yüz yüze görüşmeler yapılarak somut veriler elde edildiğini belirten Okul Müdürü Hasan Gök, "Ülkemizde İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son aylarda "Manevi bakım" üzerine yapılan çalışmalar göz önüne alındığında, proje konusu ayrı bir değer kazanmıştır. Çalışma ziyaretinin verimli geçmesinin yanı sıra, Endülüs Bölgesi'nin tarihi kültürel yerlerinin görülmesi proje ekibi için ayrı bir heyecan ve duygusal atmosfer oluşturmuştur" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Erol Altıntaş da, yıllardır geliştirdiği etkinliklerle Avrupa Birliği projelerine katılan ve Türkiye'yi birçok Avrupa ülkesinde başarı ile temsil eden Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında da bu projelere ara vermeden devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA