19 Yıl Önce Eşi ve 3 Yaşındaki Kızıyla Bitlis'te Şehit Edilen Öğretmen Yasemin Tekin, Osmaniye'deki Mezarı Başında Anıldı

Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, öğretmenler günü nedeniyle şehit öğretmen Yasemin Tekin'in kabrini ziyaret ederek dua okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, 19 yıl önce şehit edilen öğretmen Tekin'in Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında yaptığı konuşmada, bütün şehit öğretmenleri saygıyla andığını belirtti.

Öğretmen Yasemin Tekin'in 1993 yılında Bitlis'te eşi ve 3 yaşındaki kızıyla şehit edildiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

''Şehit öğretmenlerimizi, vatan uğruna şehit olmuş tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla yad ediyoruz. Şehitler nurlanmış, gazi ise onurlanmış insandır. Rahmetli Yasemin Tekin öğretmenimiz Bitlis'in Ahlat ilçesi Düzköy Erikli İlköğretim Okulu'nda görevliyken 25 Ekim 1993 tarihinde eşi Bayram Tekin ve 3 yaşındaki kızı Betül Tekin ile akşam saatlerinde evlerine PKK terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucunda şehit düştü. Bizler de öğretmenler günü nedeniyle mezarını ziyaret ederek mevlit okutmak istedik. Öğretmenimizin, eşi ve kızını rahmetle anıyoruz.''

Vatan ve milleti için çalışan öğretmenlere sıkılan kurşunlara en güzel cevabın bilinçli insanlar yetiştirmek olacağını kaydeden Kılıç, ''Öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Okullarda kaliteli nesiller yetiştireceğiz'' dedi.

Kılıç ve şube müdürleri, şehit öğretmen Yasemin Tekin ile eşi Bayram ve kızı Betül'ün mezarına karanfil bırakarak dua etti. Program, okunan Kur'an-ı Kerim ve dua ile sona erdi.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA