Hamas Hareketi Sözcüsü Zuhri Açıklaması

Hamas Hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail ordusunun Gazze'ye ''Bulut Operasyonu'' adıyla düzenlediği saldırılara karşı, ''Siccil Taşı'' adını verdikleri 7 gün süren savaşı Filistin direnişinin kazandığını açıkladı.

Zuhri, Hamas Hareketi adına Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, Filistin direniş hareketlerinin İsrail'e karşı büyük bir zafer kazandığını belirterek, kazanılan zaferin ''Filistin'in tamamen özgürlüğüne kavuşmasının ilk adımı'' olduğunu söyledi.

Zuhri, ''Bugün Filistin direnişinin zaferini ilan ediyoruz. 7 günlük savaşı Siccil Taşı kazandı. Bu zafer, büyük bir kahramanlık ve strateji neticesinde elde edilmiştir'' dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkesin ardından yaptığı açıklamasına değinen Zuhri, ''Netanyahu, ordusunun Filistin direnişi karşısında yenildiğini çarpıtmak için Gazze saldırısında hedeflerine ulaştıklarını iddia ediyor'' ifadesini kullandı.

Zuhri, ''Filistin direnişi, İsrail'e karşı tarihi bir zafer kazanarak, Filistin'in özgürleşmesinin tesisinde büyük bir adım attı. Hamas, işgalci İsrail'e ve katliamlarına karşı mücadele etmek adına verdiği sözde durmaya devam edecektir'' diye konuştu.

İsrail'e de seslenen Zuhri, 'Eğer Gazze'yi vurmaya kalkarsanız Tel Aviv'i vururuz'' dedi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Gazze saldırısını ''Bulut Operasyonu'' diye adlandırmış, gerçekleştirdikleri saldırılara da ''Siccil Taşı'' adını vermişti.

Muhabir: Mustafa Habuş / Samet Doğan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA