Ted Aliağa Koleji Öğrencilerinden İstanbul'da Bilim Gezisi

TED Aliağa Koleji 6. ve 7. sınıf öğrencileri Fen ve Teknoloji dersi eğitim gezileri kapsamında İstanbul’da ki bilim merkezlerini ziyaret etti.

Ted Aliağa Koleji Öğrencilerinden İstanbul'da Bilim Gezisi
Öğrenciler ilk olarak, insanlığın uzay macerasının tarihsel anlatımının yapıldığı, uzayla ilgili teknolojik gelişmeler ve donanımlarında sunulduğu "NASA: A Human Adventure" sergisini gezdi. 300'den fazla özel parçanın yer aldığı sergide, orijinal araçlardan ve motorlardan parçalar, astronot kıyafetleri ve aksesuarları, önemli parçaların özel maketleri yanında, uzayla ilgili özel filmler izlendi.

İstanbul Akvaryumu’nu da gezen öğrenciler, dünya denizlerinden balık türlerinin içinde bulunduğu, Karadeniz’den başlayarak Pasifik Okyanusuna, Atlantik Okyanusu’ndan Yağmur Ormanları’na kadar çeşitli yaşam ortamlarında bulunan canlıların doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini incelediler. Ayrıca, fiziksel ve zihinsel becerilere dayalı eğlenceli ‘’Yağmur ormanı macerası’’ ve “Amazon labirentinden kaçış” interaktif oyunlara katılarak heyecanlı, şaşırtıcı sürprizlerle dolu dakikalar yaşadılar.

Öğrencilerin durağı ise Rahmi Koç Müzesi oldu. Burada, “Kuvvet ve Hareket" ünitesiyle ilgili çeşitli bölümleri gezdiler, deneyler yaptılar, makinelerin yapıları ve çalışma prensipleri hakkında bilgi edindiler .
Kaynak: İHA