Dağıttıkları Havlularla Öğretmenlerin Alın Terini Silecekler

Şanlıurfa’da bulunan GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği, 'Öğretmenler Günü' münasebeti ile 10 bin öğretmene ‘öğretmenin alın terini biz silmek isteriz’ yazılı havlu dağıttı.

Dağıttıkları Havlularla Öğretmenlerin Alın Terini Silecekler
Öğretmenler ilgiden memnun kaldı.Şanlıurfa GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde çalışmalarına başladı.

İlde görev yapan 10 bin öğretmene ‘öğretmenin alın terini biz silmek isteriz’ yazılı havlu dağıtan dernek, 24 Kasım’da öğretmenler için düzenleyeceği programa hazırlanıyor. Öğretmenler Günü hazırlıkları kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’yı da ziyaret eden dernek yetkilileri, çalışmaları hakkında İl Müdürü Pala’ya bilgi verdi. GAP Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Murat Süngü, öğretmenler için yapılan havluyu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala'yı, makamında ziyaret ederek, bir tanesini günün anısına hediye etti. Süngü, burada yaptığı konuşmada, dernek olarak fedakâr öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde alın terini silmek için 10 bin adet havlu bastırdıklarını ve tüm öğretmenlere dağıtımın devam ettiğini söyledi.

Derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala da derneğin 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle böyle bir çalışma yapmasının kendisini memnun ettiğini söyledi.

Derneğe çalışmalarında başarı dileyen Pala, benzer etkinliklerin artırılmasını istedi. Konuşmaların ardından, Dernek Başkanı Murat Süngü ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’yla hatıra fotoğrafı çektirdi.Öte yandan, dernek üyeleri de okul okul dolaşıp öğretmenlere havlu hediye etti. Dernek üyelerinin son duraklarından biri de Halide Nusret Zorlutuna İlköğretim Okulu oldu. Burada öğretmenler odasında öğretmenleri ziyaret eden dernek üyeleri, ardından sınıflara girerek, burada öğretmenlere günün anısına havlu hediye etti. Okul Müdürü Celal Küçük, dernek yetkililerine okul adına teşekkürlerini sunarken, derneği, çalışmalarından dolayı kutladı. Okul öğretmenlerinden Celal Aslan ise öğretmenlerin her gün hatırlanmasının dilekleri olduğunu ifade etti.

Aslan, ancak bir gün bile olsa hatırlanmalarının güzel olduğunu belirterek, derneğe şükranlarını sundu. Doğan Akyol adlı öğretmen ise öğretmenlik mesleğinin unutulduğu bu dönemlerde öğretmenleri hatırlayan GAP Eğitim Gönüllüleri'ne teşekkür ettiğini belirtti.