Afyon Belediyesi Asfaltta Rekora İmza Attı

Afyonkarahisar Belediyesi, kurduğu asfalt şantiyesinde bu yıl içinde 150 bin ton asfalt sererek bir rekore imza attı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, göreve başladığından bu yana alt ve üst yapıya yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Çoban, altyapı çalışmalarında 3,5 yılda 875 metre kanalizasyon, 765 metre yağmur hattı, yaklaşık 100 bin metre yeni içme suyu ve ana boru hattı yenilemesi yaptıklarını belirtti.

Hantal eski asfalt şantiyesinin yerine Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nde yeni bir asfalt üretim tesisi kurduklarını belirten Çoban, 2011 yılında 118 bin ton, 2012 yılında ise şuana kadar 150 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini anlattı. Bununla birlikte 350 bin metrekare parke, 85 bin metretül bordür döşemesi yaptıklarını ifade eden Çoban, bu yatırımlarla belediyenin tarihinde kendi rekorunu kırdığını anlattı.

Çoban, araç filosunu baştan başa yenileyerek, hizmetlere ivme kazandırdıklarını ifade ederek, ekonomik ömrünü tamamlamış 50'den fazla makine ve aracı hurdaya ayırıp, yerine 100'e yakın araç, iş makinesi ve ekipman aldıklarının anlattı.
Çoban, şehrin içinden geçen ve ilk kez 1938 yılında gündeme gelen Akarçay'ın ıslahı yerine, Akarçay Rekreasyon Projesi'ni hayata geçirdiklerini kaydederek, DSİ'nin 38 milyon lira harcadığı proje için belediye olarak 13 milyon lira harcadıklarını dile getirdi. Hayata geçirdikleri projeler arasında öne çıkan bir diğerinin ise Bilgi Evleri Projesi olduğunu ifade eden Çoban, dershaneye gitme imkânı olmayan öğrenciler için şehrin muhtelif bölgelerinde oluşturdukları bilgi evleriyle eğitimde fırsat eşitliği sağladıklarını vurguladı.

Burhanettin Çoban, 2011 yılında tek seferde 85 adet akülü araç dağıtarak, bu alanda bir rekor kırdıklarını, 2012 yılında yine 85 adet akülü aracı engelli vatandaşlara dağıttıklarını kaydetti.

Çoban, iki yılda 237 hobi bahçesi ile özellikle emekli vatandaşlara yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını vurguladı.