Elazığ'ın Üzümü İstanbul’da Tanıtılacak

Elazığ’ın tanıtımına önemli katkı sağlayan ve geçtiğimiz yıllarda iki kez düzenlenen Uluslararası Üzüm ve Orcik Festivali’nin üçüncüsü, İstanbul Elazığ Günleri kapsamında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Elazığ'ın Üzümü İstanbul’da Tanıtılacak
Geçtiğimiz yıllarda üzüm üreticilerinin büyük ilgi gösterdiği ve Elazığ’ın tanıtımı için önemli olan festival sabırsızlıkla bekleniyor. Üzüm ve orciğin stantlarda yer alacağı festivalde, katılımcılara çeşitli hediyeler sunulacak.Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şehitlerin aziz hatırasına saygı gereği 3. Uluslararası Üzüm ve Orcik Festivali'ni geçen ay ertelediklerini hatırlattı. Şimdi İstanbul’da on binlerce hemşehrilerinin bir arada olacağı Elazığ Günleri’nde bu festivali gerçekleştireceklerini belirten Selmanoğlu, "Artık marka değerlerimiz olan üzüm, orcik, pekmez, bulamaç gibi tamamen doğal ürünlerimiz, bu kez Elazığ’da yaşayan halkımız yerine İstanbul metropolünde yaşayan ve her şehir ve ülkeden 15 milyon insanın yaşadığı dünya kentinde boy gösterecek."3. Üzüm ve Orcik Festivali ile tam anlamıyla bir çıta atlaması yaşayacaklarını belirten Selmanoğlu, "Doğal lezzet literatürüne girmiş olacaklar. Şehrimizin marka ürünleri arasında yer alan üzüm ve orciği tüm ülke insanına ikram ederek, bu şekilde üreticilerimize de destek sunmuş olacağız. Çeşitli yarışmaların düzenleneceği festivalimizin hayırlı olmasını diliyor, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizi programımıza davet ediyorum.” dedi.

Elazığ Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Uğur Balıbey de İstanbul Feshane’de yapılacak festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Balıbey, şunları söyledi: “Şehrimizin tanıtımı ve ilimize önemli oranda ekonomik girdi sağlayan üzüm ve orcik ürünlerinin tanıtılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda iki kez düzenlenen festivalimiz, bu yıl dünya başkenti İstanbul’da yapılacak. Bu festivalde ilimizdeki üreticiler ürünlerini sergileyerek, şehrin tanıtımına katkı sağlayacaklar. Feshane’de düzenlenecek çeşitli yarışmalarla üreticilerimiz ürünlerini sergileyecek ve katılımcılarımıza ürünler ikram edilecek. İstanbul Elazığ Günleri’nde yoğun bir katılımla düzenlenecek festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum.”