Yunanlı İşadamları Gelemeyince Forum Ertelendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının, Kongre ve Fuar Merkezi ile İş Merkezi açılışında yapmayı planladığı Türkiye-Yunanistan-Bulgaristan Bölgesel İş Forumu toplantısı, ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle Yunan tarafının katılmama kararı alması üzerine bir başka tarihe ertelendi.

Yunanlı İşadamları Gelemeyince Forum Ertelendi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi ile kent merkezindeki iş merkezi, 21 Kasım Çarşamba günü açılacak. Açılışlara Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak. Açılış programı, Atatürk’ün Çanakkale Fotoğrafları Sergisi ve 17-18. yüzyıl Çanakkale Gravürleri Sergisi’nin açılışları ile başlayacak. Daha sonra, saat 14.00’de Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Kongre ve Fuar Merkezi’nin açılışı ve ardından Çanakkale’ye Değer Katanlar Ödül Töreni ve ÇTSO İnşaatlarında emeği geçenlere ve katkı sunanlara plaket takdimi töreni ile devam edecek. Programın son bölümünde de ve 1 Temmuz’dan itibaren kiracıları ile buluşmaya başlayan ve Geliri ile Çanakkale’nin başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerine burs kaynağı oluşturulacak olan iş merkezinin açılışı yapılacak.

Açılış programıyla birlikte yapılması planlanan Türkiye-Yunanistan -Bulgaristan Bölgesel İş Forumu toplantısı ise ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle Yunan tarafının katılmama kararı alması üzerine bir başka tarihe ertelendi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Komşu ülke Yunanistan’ın tarihinde en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Çanakkale’de yapılacak İş Forumunun ileri bir tarihe ertelendiği iletilmiştir. Bu sebeple Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelecek olan yabancı konuklarımız ile bu iki ülkelerle işbirliği olan ülkemizin dört bir yanından gelecek yerli konuklarımızın da Çanakkale’ye ziyaretleri gerçekleşemeyeceğinden işlevini yerine getiremeyeceği düşüncesi ile Çanakkale Ürünleri Tanıtım Sergisi de ertelenmek zorunda kalınmıştır” dedi.

Kaynak: İHA