Şırnak’ta Teröristler Askeri Üs Bölgesine Roketatarla Saldırdı

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde bölücü terör örgütü PKK mensupları Kato Dağı’nda bulunan askeri üs bölgesine roketatarla saldırı düzenledi.

Şırnak’ta Teröristler Askeri Üs Bölgesine Roketatarla Saldırdı
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi ve Irak sınırı arasında bulunan Kato Dağı’nda ki askeri üs bölgesine teröristlerce ikinci saldırı düzenlendi.

İlçe merkezinde bulunan Taktik Jandarma Alay’ına bağlı ve ilçe merkezini koruyan askeri üs bölgesine teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı öğrenildi. Terör örgütü 2 Eylül 2012 tarihinde aynı üs bölgesine ve ilçe merkezini hedef alarak saldırı düzenlemişti. Saldırı da 10 Mehmetçik şehit olmuştu. Ayrıca, Beytüşşebap ilçesine bağlı Orman köyü üst bölgesinde geçiş yolu olarak kullanılan Kahni Sipi'de bir grup PKK’lının fark edilmesi üzerine bölgeye Skorsky tipi helikopterler sevk edildi. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler bölgeyi bombaladı. Bölgedeki teröristler takibe alınırken, karadan da operasyon başlatıldığı öğrenildi. Aynı saatlerde Şırnak kent merkezinde de yoğun helikopter hareketliliği yaşandı.

Öte yandan, bu sabah yine bölücü terör örgütü Şırnak’ın Uludere İlçesine bağlı Ortaköy mevkiinde yol kenarına patlayıcı yerleştirdi. Yola yerleştirilen patlayıcı sabah saat 10:30 sıralarında bir askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada bir asker hafif yaralanırken, araçta maddi hasar meydana geldi .