Eğitimciler Gaziantep'teki Değişimi Yerinde Gördü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Genel Sekreter Fuat Özçörekçi, Gaziantep’te görev yapan öğretmenlere düzenledikleri gezi ile, belediye faaliyetlerini anlattı.

Gaziantep’in tarihi ve turistik yerlerinin tanıtıldığı gezide, kentte görev yapan yaklaşık 100 öğretmen yer aldı. Zeugma Mozaik Müzesi'nden başlayan gezide, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 9 yıllık faaliyetleri hakkında yerinde bilgi veren Başkan Güzelbey, öğretmenlere Gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunun canlandırılmasına yönelik projeler ve faaliyetler hakkında bilgiler de sundu.

Zeugma Mozaik Müzesi, Bey Mahallesi, Kale Çevresi, Naip Hamamı, Kır Kahvesi, Gaziantep Panoraması Kahramanlık Müzesi, Gezegen Evi ve Bayazhan Kent Müzesi gibi projeleri gezen eğitimcilere, bu projelerin bir kısmını AB fonlarından aldıkları hibe paralarla gerçekleştirdiklerini belirten Güzelbey, Türkiye'de AB fonlarından en iyi istifade eden belediyelerin başında geldiklerini, her şeyi hükümetten beklemenin doğru olmadığı vurgusunu yaptı.

Eğitimciler de yapılan çalışmalardan çok etkilendiklerini, gezilen yerlerin bakımlı ve Gaziantep'e yakışır mekan haline gelmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek, Başkan Güzelbey'e ve ekibine teşekkür etti .
Kaynak: İHA