Erzurum'da Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından, İsrail'in Filistin'e Saldırıları Protesto Edildi

Erzurum'da sivil toplum kuruluşları tarafından, İsrail'in Filistin'e saldırıları protesto edildi.

Lalapaşa Camisi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından Vuslat Derneği üyesi Tarık Ziyad, grup adına yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in düzenlediği saldırılarda çok sayıda çocuk ve yaşlının hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in saldırılarının affedilecek veya göz yumulacak bir durumunun olmadığını belirten Ziyad, şöyle konuştu:

''Filistin'de bir şehit düşerken, binlerce kişi diriliyor. İsrail'i koruyacak hiçbir şey kalmadı. Mızrak çuvala sığmıyor artık. İsrail'e buradan sesleniyorum, küfrünüzün kör ettiği gözlerinizi bir kez açabiliyorsanız açın. Meydanlarda yüz binlerce insan toplanıyor. Bu yüz binler, milyonları aşacak. Bu ateş sizinle beraber size destek olanları da yakacak. İnsanlık vicdanı ayakta sizi yargılıyor. Her gün farklı bir ülkede, başka yerlerde insanlık vicdanının sesi yükselecek ve bu katliamlara 'dur' diyecek. Korumasız kadınları, kundaktaki bebekleri, yaşlıları öldürmek hangi insanlığa sığar.''

Basın açıklamasının ardından kalabalık grup sloganlar attı ve İsrail'in bayrağı yaktıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA