Chp Heyeti, Suriye'de Esir Tutulan Kameraman Cüneyt Ünal'ı Teslim Aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Suriye’ye giden CHP heyeti, 87 günden beri Suriye’de tutuklu olan gazeteci Cüneyt Ünal’ı teslim aldı
CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bilgi ve onayıyla CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün aralarında bulunduğu heyet Suriye'ye geçerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştü ve görüşmenin ardından kameraman Cüneyt Ünal'ı teslim aldı.

Chp Heyeti, Suriye'de Esir Tutulan Kameraman Cüneyt Ünal'ı Teslim Aldı
Hatay Milletvekili Akgöl CHP heyetinin gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim almasından sonra gazetecilerle açıklamalarda bulundu. CHP Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Levent Gök ile birlikte 9 kişilik heyetin gazeteci Cüneyt Ünal ile bir araya geldiğini açıklayan CHP Milletvekili Akgöl, sabah saatlerinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve diğer yetkililerle görüştüklerini ve görüşmelerin olumlu geçtiğini kaydetti.

Suriyeli yetkililerin gazeteci Cüneyt Ünal'ı kendilerine teslim etmelerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akgöl, şunları söyledi: ''Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve diğer yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'yi de Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Ancak Kadumi'nin yaşayıp yaşamadığı bilmiyoruz. Suriyeli yetkililer araştırıyor. Eğer Kadumi de ellerindeyse bize teslim edecekler. Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldık. Cüneyt'in sağlık sorunu bulunmuyor. Gün içerisinde Lazkiye'ye, oradan da Türkiye'ye gelmeyi planlıyoruz.'' Gazeteci Cüneyt Ünal da, telefonda, ''Şu an milletvekillerimizin yanındayım. İyiyim ve çok mutluyum'' dedi.

Gelişmeleri dakika dakika izleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Cüneyt Ünal’ın CHP milletvekillerine teslim edilişinden sonra, “Cüneyt Ünal’a şimdiden Türkiye’ye hoş geldiniz diyorum. Annesi, babası, yakınları meslektaşları gibi, bizler de onu ülkesinde görmekten memnun olacağız. Milletvekillerimiz ile Suriye’ye giden heyetteki arkadaşlarımızı kutluyorum” değerlendirmesinde bulunduğu bildirildi

“Nerede olursa olsun, basının ve basın mensuplarının özgürlüğünden yanayız” diyen Kılıçdaroğlu, “Gazeteciyi tutsak etmek çağımızın en büyük ayıplarından biridir. Milletvekili arkadaşlarımız Gazeteci Cüneyt Ünal’ın tutsaklığını sona erdirmişler, teslim almışlar. Kendilerini kutluyor, Cüneyt Ünal’a geçmiş olsun diyor, ailesinin mutluluğunu paylaşıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA