Kapalı Mekanda Sigaraya Geçit Yok

İzmir’de İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları polisle birlikte gece yarısı mekanlara sigara denetimi uyguladı.

Kapalı Mekanda Sigaraya Geçit Yok
İzmir’de 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’u kapsamında İzmir Halk Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Vakkas Benli, polis ekipleri eşliğinde kapalı iş yerlerine sigara denetimi yaptı. Alsancak’ta saat 02.00’ye kadar yapılan denetimlerde 50 iş yeri kontrol edildi. Denetimler sonucunda 5 iş yerine sigara içilmez levhasının konulmaması ve kapalı mekanda sigara içilmesine izin verilmesi nedeniyle ceza kesildi. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz denetimlerin 30 ilçede 84 ekiple birlikte yapıldığını ifade ederek, “2012 yılında yapılan yaklaşık 28 bin denetimde 1000 kadar ihlalle karşılaştık. Bu ihlallerin daha da aşağılara düşmesi gerek. Bu yasaklar vatandaşların sağlığı için. Hala istediğimiz düzeye gelemedik ancak İzmir nispeten uyuyor yasağa. Yasaya uymayan kişilere 82 lira, iş yerlerine de 1350 lira ve üstünde cezai işlem uyguluyoruz” dedi.

Ayrıca Türkyılmaz 2009 yılından bu yıla kadar yapılan denetimlerde 103 bin 500 iş yerinin denetlendiğini bunlardan 3 bin 405 ihlal tespit edilirken bin 275 işletmeye cezai işlem uygulandığını söyledi.

Kapalı mekanlarda da 2 bin 787 kişiye cezai işlem uygulandığını söyleyen Türkyılmaz, hedeflerinin bu rakamı sıfırlamak olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA