Temel, Terör ve Tecavüz Suçları İçin İdamın Geri Getirilmesini İstedi

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, terör suçlarında idam cezasının geri getirilmesini istediklerini açıkladı.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen DİVA-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Terör suçlarında idam geri gelebilir.' beyanatına destek verdiklerini ifade etti.

Terörle mücadelede idamın etkili bir ceza aracı olacağını belirten Temel, terör nedeniyle her gün çocuklarını ya da yakınlarını kaybeden insanların idam cezasının getirilmesiyle acılarının çok az da olsa, kanun eliyle hafifletileceğine dikkat çekti. Terör suçlarının yanı sıra kamu vicdanında yara açan tecavüz sanıklarına da idam cezasının getirilmesini isteyen DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, "İdamla ilgili yasayı yeniden gündeme getiren Sayın Başbakan'a teşekkür ediyoruz. Terör ve tecavüz suçları için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz. İdam cezası kamu vicdanını tatmin edecek. ve adalet duygusunu pekiştirecektir. Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da idam cezası uygulanırken, bizim bu cezayı hak edenler için uygulamamamız düşünülemez. İdamla devlet ve toplum suçludan intikam almak yerine, işlenen suçun cezasını vermiş olacaktır. İdam cezasının uygulanmasıyla terör örgütüne katılımların da önünün kesileceğini düşünüyoruz. Yine, küçük yaştaki çocukları kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürenlerin de idam cezasına çarptırılması lazım. Çocuklarımızın namusunu kirletip öldürenler için de bir an önce idam cezasının çıkartılıp uygulanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Diva Sen Genel Başkanı Yardımcısı Temel, BDP hariç Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin de idam cezasının çıkartılması için hükümete destek vermesini beklediklerine vurgu yaparak, "İdam cezasının çıkartılması için MHP ve CHP'nin iktidar partisine destek olmasını istiyoruz. İdam cezasının çıkartılmasına engel olan siyasi partileri bu millet affetmeyecektir." şeklinde konuştu.