Kafkas ve Tebriz Üniversiteleri Arasında İşbirliği

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile İran’ın Tebriz Üniversitesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

Kafkas ve Tebriz Üniversiteleri Arasında İşbirliği
Rektör Prof. Dr. Sami Özcan'ın başkanlığındaki KAÜ heyeti, İran'a gitti. İran’da Tebriz Üniversitesi'ni ziyaret eden heyet, iki üniversite arasında ortak çalışma alanlarını ele aldı. Tebriz Üniversitesi rektörlük makamında her iki üniversite arasında 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

KAÜ ile Tebriz Üniversitesi arasında yapılan anlaşma, 'öğretim elemanı değişimi, öğrenci değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, ders ve e-öğrenme dersleri, seminerler ve akademik toplantılara katılım, yayımlanmış akademik materyallerin ve diğer bilgilerin değişimi, özel kısa süreli akademik programlar' gibi çalışmaları içeriyor.

Anlaşmayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Türkiye’de yükseköğrenimin yeniden yapılandırılması sürecinde uluslararasılaşma önemli yer tutmaktadır. Kafkas Üniversitesi bu süreçle beraber sınır şehri olmanın kattığı vizyon gereği, komşu ülkelerin üniversiteleri ile de ikili akademik işbirliği alanlarında önemli adımlar atmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA