Ulusal Kalite Kongresi 3 Bin Kişiyi Buluşturacak

Bu yıl ''Yaşanabilir Gelecek'' başlığı ile 3 bin katılımcıyı ağırlayacak olan 21. Ulusal Kalite Kongresi, Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere her alandaki geleceğini masaya yatıracak.

Türkiye Kalite Derneği ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ev sahipliğinde ''Yaşanabilir Gelecek'' başlığıyla düzenlenecek kongreye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin'in de katılımı bekleniyor.

Kongrenin açılış konuşmalarını TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve KalDer Başkanı Hamdi Doğan yapacak.

KalDer olarak her yıl Avrupa'nın en büyük kalite kongrelerini düzenlediklerini, inovasyon, teknoloji ve sosyal medya konularında güçlü isimlerin kongreye katılacağını belirtens Doğan, ''Kongrede, sosyal medya, yeni liderlik, yeni yönetim modelleri, gıda, sağlık, eğitim ve insan temaları, enerjinin çevre ve sürdürülebilirlik boyutu, teknolojinin ulaşıma yansımaları gibi oturumlarda tartışılacak. Ayrıca dünyanın en önde gelen dijital ticaret ve kültür analistlerinden Silikon Vadisi'nin Aykırı Girişimcisi Andrew Keen ve inovasyonun dünyada ilk 25'i arasında yer alan Bilal Kaafarani özel oturumlarda bizlerle birlikte olacak'' dedi.

Ulusal Kalite Ödül Töreni, 21 Kasım'da gerçekleştirilecek. Türkiye'de kurumsal mükemmellik anlayışının yaygınlaştırılması ve bu alanda başarılı örneklerin ortaya çıkarılarak kazanılan deneyimlerin paylaşılması amacıyla düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri her yıl, Kamu Kuruluşları, İşletmeler ve Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere üç ana kategoride veriliyor.

Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi'nde, Hema Endustri ve Petkim Petrokimya Holding, İşletmelerin Operasyonel Birim Kategorisi'nde; İstikbal Sanayi ve Ticaret ile Boytaş Mobilya AŞ İşletmelerin KOBİ Kategorisi'nde KYK Yapı Kimyasalları Sanayi Limited Şirketi, Kamu Kategorisi'nde ise Karabük Devlet Hastanesi, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı ve Tarsus Belediye Başkanlığı 20.Ulusal Kalite Ödül Töreni'nde yarışacak.

Ulusal Kalite Ödülleri için 1993 yılından bu yana toplam 246 kuruluş başvuruda bulundu. Bu süreçte 1993 - 2012 yılları arasında gerçekleştirilen Ulusal Kalite Ödülü organizasyonunda 27 Büyük Ödül, 40 Başarı Ödülü ve 5 firmaya da Mükemmellikte Süreklilik Ödülü verildi.

Yine aynı dönem içerisinde Avrupa Kalite Ödülü çerçevesinde 8 Büyük Ödül ve 11 Başarı Ödülü sahiplerini buldu.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA