Tarsim'den Bitkisel ve Hayvansal Üretim Seminerleri

Tarım Sigortaları Havuzu , eksper adaylarına bitkisel ve hayvansal üretim konularında 144 saat eğitim verecek.

Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürlü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Tarım Sigortaları Havuz Eksperliği yapacak kişiler olarak öncelikli isteklerinin vicdani, adaletli hareket etmenin yanında bilimsel çalışmalar yapmak ve meydana gelen hasarları kurallar çerçevesinde tespit etmek olduğunu belirtti.

Engürlü, bu şekilde davranarak hem çiftçinin hakkını hem de sistemin kurallarını gözetmiş olacaklarını kaydetti.

TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora ise, tarım sigortalarında 2012 yılında 711 bin adet sigorta poliçesi düzenlendiğini ve bu sayının 2013 yılında 1 milyona ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Tarım sigortaları konusunda eksperliğin önemli olduğunu ifade eden Bora, ''Gelen hasar ihbarlarının tarafsız ve hızlı bir şekilde değerlendirilmesi hem sigorta hem de üretici açısından çok önemlidir. Eğitime katılan adaylar sınava tabi tutulacak ve başarılı olanlara 'Tarım Sigortaları Havuzu Eksperlik Eğitimi Belgesi' verilecektir'' dedi.

Seminere Türkiye'nin değişik bölgelerinde görev yapacak 180 kişi katıldı.

Eksper adaylarına bitkisel üretim dalında 104, hayvansal üretimde ise 40 saat olmak üzere toplam 144 saat eğitim verilecek.

Bitkisel ve hayvansal üretim konularında bilgilerin verileceği eğitim seminerlerinin 16 Kasım Cuma'ya kadar süreceği bildirildi.

Muhabir: Derviş Çömez / Basir Gülüm

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA