Fuarın En Pahalı Aracı Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, Otomobilseverlerin Beğenisine Sunuldu

Dünyanın en pahalı ve en süratlı seri üretim spor otomobili markası Bugatti'nin Türkiye'deki temsilcisi Doğuş Otomotiv, tüm dünyada büyük ilgi gören Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u, İstanbul Autoshow'da Türk müşterilerin beğenisine sundu.

Türkiye'de ilk defa görücüye çıkan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'un anahtar teslim satış fiyatı 4,3 milyon avro olarak belirlendi.

İstanbul Autosohow 2012 Fuarı'nda düzenlenen Bugatti basın toplantısında konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Doğuş Otomotiv Bugatti Genel Müdürü Gino Bottaro, Doğuş Otomotiv'in Türkiye'de otomotiv sektörüne 'değer zinciri' kavramını getirerek geniş yelpazede ürün ve hizmet sunduğunu kaydetti.

Bottaro, ''Bugatti ilerici teknolojileri ile otomotiv dünyasının geldiği en üst seviyeyi temsil ediyor. Biz de Doğuş Otomotiv olarak Türkiye'de Bugatti markası gibi üstün bir markanın tanıtım, pazarlama ve satış faaliyetlerini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. 2007 senesinde Bugatti ile yaptığımız anlaşma Sonrasında Bugatti'nin temsil edildiği 20. ülke olduk. Bizlere duydukları güven için sizlerin de huzunda bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.

Bugatti'nin tüm dünyada sipariş üzerine kişiye özel olarak üretildiğine dikkati çeken Bottaro, şunları söyledi:

''1001 HP güç ve 1250 Nm tork üreten 8,0 litrelik W16 motorlu Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, 2,6 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayabiliyor. 407 km/s'lik Son hız değerine sahip dört tekerlekten çekişli Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport statik konumdan 300 km/s hıza 16,7 saniyede çıkabiliyor. Bu, rakiplerinin yarısı bir süredir. Bu performansı düşündüğünüzde; Bugatti'nin ne kadar özel bir marka olduğunu açıkça görmek mümkündür. Bugatti'de üretilen araçların tamamı kişiye özel üretiliyor. Özetle Bugatti gerçek bir koleksiyoner markası. Bizim de Doğuş Otomotiv-Bugatti olarak bu seneki kotamız 1 adet Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport.''

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA