Beşikdüzü’nde Selin Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucunda, su basan iş yerlerinde temizlik çalışmalarına başlandı.

İlçe merkezinde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan yağmurda onlarca iş yerinde su baskınları olmuştu. Yağmur nedeniyle iş yerlerine gelen esnaf, kum torbaları ve bariyerlerle su baskınlarına karşı önlem almaya çalıştı. Önder Öztürk adlı esnaf, yaptığı açıklamada, iş yerinde büyük maddi zarar oluştuğunu belirterek, "Bu bir afettir. Gelen cana gelsin diyoruz. Önemli olan can kaybının olmamasıdır.” dedi.

Öztürk, “20 yıldır bu ilçenin altyapı sorunu var. 98 yılında sel basmıştı. Şu an aynı kaderi paylaşıyoruz. 150 civarında un çuvalım ve fırınım gitti. Fırının içi su alınca tadilat gerekiyor. İşyerimizi kapattık ne zaman tadilatı bitirirsek iş yerini açacağız. Bu da 10 ya da 15 gün sürer.” şeklinde konuştu.

İrfan Başkan ise "Eczanenin depo kısmı tamamen su ile dolu. İlaçlarımız, kameralar, bilgisayarlar, koltuklar tamamen kullanılmaz hale geldi. Yaklaşık 20 ile 25 bin TL arasında bir zararımız var.” diye konuştu.

Sabah saatlerinde şiddetli bir şekilde yağmur başladığını söyleyen Ali Kaya, “Yukarıda bulunan derenin taşması sonucu bütün şehri su bastı. Çamur şeklinde geldi ve yapacak bir şeyimiz yoktu. Hasarımız çok büyük, esnafın hali perişan. Dükkanları yıkasan dahi bile çıkmıyor.” ifadesini kullandı. Belediye Başkanı Ramis Uzun da konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu gün sabah saat 04.00 civarında ilçemize yağan aşırı yağışlar sele neden oldu. Özellikle saat 09.00- 09.30'dan sonra çok daha büyük tehlike oluştu. İlçe merkezimizdeki hemen hemen bütün işyerlerimizi sular bastı. İlçe sular altında kaldı. Çeşmeönü Zaka mevkiinde Ayşe Sağlam isminde bir hemşehrimiz heyelan tehlikesi karşısında rahatsızlandı. Şu anda sağlık durumu iyi. Bir başka vatandaşımız boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. İlden gelen arkadaşlarımız sayesinde boğulmaktan kurtuldu. Bu selde can kaybı olmaması son derece sevindirici. Selin yaralarını azaltmak için çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda ilçedeki hasar tespit çalışmaları da yapılıyor. Çalışmalarımızı sabah saatlerine kadar devam ettireceğiz.” Öte yandan, Trabzon Belediyesi yağışların yoğun olduğu ilçeye iş makinelerini, motopomplarını ve kanal araçlarını sevk etti. İki ful donanımlı itfaiye aracı, 2 kombine kanal aracı, lastik tekerlekli kepçe, lastik tekerlekli ekskavatör, 7 yıkama aracı ve motopomp ile 5 kamyon ve 50 kişilik ekip ilçeye gönderildi. Trabzon Belediyesi ekipleri ilçede hayat normale dönene kadar çalışmalarını sürdürecek. Beşikdüzü sokaklarının gece boyunca yıkanarak, sabaha kadar temiz hale getirileceği bildirildi.