Bursa’da İmam Hatip Okulları 50 Yaşında

Bursa İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunları, Kültürpark’ta düzenlenen gecede bir araya geldi.

Bursa’da İmam Hatip Okulları 50 Yaşında
Toplantıya Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Yıldırım ilçesi Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, Bursa İmam Hatip Okulu Müdürü Abdullah Karaağaç ve çok sayıda mezun katıldı.

Tertip komitesi adına konuşan Muhsin Özyıldırım, 50. yıl kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise, kendisinin Bursa İmam Hatip Okulu’nun ilk mezunlarından olduğunu, aynı zamanda Bursa Erkek Lisesi’nden de mezun olarak inşaat mühendisi olduğunu söyledi.

Pala, “Yıllarca aynı sıralarda okuduğumuz arkadaşlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplantının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İmam Hatipli olmak, bu okullarla okumak ve mezun olmak bir ayrıcalıktır. Dönemimizde sistem bizi diğer okullarla eşit görmediği için Bursa Erkek Lisesi’ni de bitirdim ve inşaat mühendisi oldum. İmam hatip mezunları hayatın her alanında görev yapabilen insanlardır. Başta din görevlisi olmak üzere eğitim ve iş hayatında da başarılı oldular. İmam hatip mezunları aldıkları eğitimler sayesinde her ortamda farklarını ortaya koymuştur” dedi.

Türkiye’de belli bir süre sistemin imam hatip okullarını zararlıymış gibi gösterdiğini hatırlatan Pala, kısa zamanda taşların tekrar yerine oturmaya başladığını söyledi.

Türkiye’de manevi eğitimlerin alınabileceği ortamların tekrar oluşturulduğunu anlatan Pala, kavgasız gürültüsüz bir şekilde sürecin geliştiğini belirtti.

İmam hatiplilerin zor süreçleri el birliğiyle aştığını kaydeden Pala, rehavete kapılmadan daha ileriye gidilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa İmam Hatip Okulu’nun şehir için marka olduğunu anlatan Pala, “Ancak bu marka, birçok önemli ismi mezun etmesine rağmen şehrimizde öne çıkartılamadı. Bu yıl 50. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yapılacak faaliyetlerde, imam hatip okulları bütün Bursalılara doğru şekilde anlatılmalıdır. Bu okulların önemini ve farkını anlatmalıyız. İmam hatip kavramı hala belirli kesimlerde sadece din görevlisi gibi alnalışılıyor. Ancak halkımız bu okullardan mezun olanların avukat, iş adamı, doktor, mühendis, bakan ve başbakan da olduğunu bilmelidir” diye konuştu.

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BİHMED) bir çatı kuruluşu olduğuna değinen Pala, geniş bir camiayı içerisinde barındıran derneğe sahip çıkılmasını istedi.

BİHMED Başkanı Halil Eldemir, bir dönem unutturulmak istenen imam hatip okullarının yapılan düzenlemelerle yeniden ilgi görmeye başladığını söyledi.

Bursa genelinde 24 tane imam hatip ortaokulu ve 17 tane imam hatip lisesi bulunduğunu belirten Eldemir, sadece 5. sınıflara 3 bin kayıt alındığını, 2 bin kaydın şehir merkezinde yapıldığını anlattı.

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Karaağaç ise, 1-2 Aralık tarihlerinde okulun 50. kuruluş yıldönümünü farklı programlarla kutlayacaklarını dile getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Araştırmaları uhdesinde Uludağ Üniversitesi'nden Doç.Dr. Mustafa Öcal koordinatörlüğünde 50. yıl albümü-Bursa İmam Hatip tarihi çalışması yapıldığını anlatan Karaağaç, kendilerine her zaman destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya, Çekirge Çalışma Grubu’na ve bütün mezunlara teşekkür etti .
Kaynak: İHA