Dinar Belediye Başkanı Acar, Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Suçıkan Park Tesisinde düzenlenen etkinliğe, Dinar Kaymakamı Avni Kula, Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, İlçe Müftüsü Celil Şimşek ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

Kaymakam Kula, yaptığı konuşmada imamlıkta sadece iş değil 24 saatin camide, toplumun içinde geçtiğini söyledi.

En çok sorgulanan yerlerinde toplumların içi olduğunu belirten Kula, ''Bu görev çok kutsaldır ama bu yükü taşımakta çok ağırdır. Dinar'da bu görevin hepiniz tarafından en iyi şekilde yerine getirildiğini gördüm. Ayrıca Kurtuluş Savaşı'nda da müftülerimizin, imamlarımızın çok önemli rolleri vardır. Bu görev çok önemli, nice öğrenciler yetiştireceksiniz. Gerçekten çok zor ve mesuliyetli bir görevdesiniz'' dedi.

Belediye Başkanı Acar da camilerde görev yapan bütün din adamlarını çok sevdiğini ve herkesin işini dört dörtlük yaptığını söyledi.

Dinar'ın çok şanslı olduğunu ifade eden Acar, şöyle konuştu:

''Bizler çok şanslıyız çok kıymetli müftülerimiz geliyorlar ve birbirinden değerli din görevlilerimiz var. Hem sosyal hem de dini yönden insanlarımızı camilerimize mıknatıs gibi çeken dostlarımız var. Ben onlara Dinar adına teşekkür ediyorum. Bizler çocuklarımıza dinin ne olduğunu yürümeye başladığı ilk günden öğretmeliyiz. Daha sonra okuldaki öğretmenlerimiz öğretmeli ama en büyük görev sizlere düşüyor. Bu yıl camilerimizde çocuklarımızı Kur'an Kursları'nda gördüm. Din adamlarımız canla başla çocuklarımızı eğitiyorlardı.''

İlçe Müftüsü Şimşek ise 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir takım etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Camilerin özel mekanlar olduğunu anlatan Şimşek, ''Camiler, yeryüzünde Allah'ın evi olarak nitelendirilen müstesna mekanlardır. Sadece ibadet etme mekanı olmaktan öte bir arınma, ruhun temizlendiği mekanlar olarak da karşımıza çıkmaktadır. Camiler birlik ve beraberliğimizin en büyük sembollerinden biridir'' diye konuştu.

Daha sonra din adamları Merkez Ulu Cami'sine giderek Camiler ve Din Görevlileri Haftası için Kur'an-ı Kerim okudu.

Muhabir: Eser Devran Çekinir / Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA