Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Personeline Yangın Semineri

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi personeline yangın semineri verildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Personeline Yangın Semineri
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baş Hekimi Tahsin Hasanoğlu ve personelinin katıldığı seminerde konuşan İtfaiye Müdürlüğü Eğitmeni Selçuk Şenay, yangınların tedbirsizlikten kaynaklandığını ifade ederek, yangının elektrik kontağı, ısıtma sistemleri, LPG tüpleri, evlerde kullanılan tüp gazlar, patlayıcı ve parlayıcı maddelerin yeterince korunmaya alınmamasından dolayı çıktığını belirtti.

Özellikle büyük yerleşim alanlarında, konut ve iş yerlerinde çıkan yangınların büyük bir kısmının elektriğin ve LPG tüplerinin yanlış kullanımına dayandığını söyleyen Şenay, elektrik enerjisi aksamının teknik şartlara göre yapılmamasının da yangına sebebiyet verdiğini anlattı.

Bununla birlikte kaloriferlerde ve soba ile ısıtma yöntemlerinde, bacaların temizlenmesi ve parlayıcı ve patlayıcı maddeler için gerekli tedbirlerin alınması halinde yangın afetinde büyük bir azalma olacağını kaydeden Şenay, “Elektrikli aletlerin doğru kullanımını bilmemek, soba ve kalorifer sistemlerini yanlış yerleştirmek, tavan arasına ve çatıya kolay tutuşabilecek eşyalar koymak yangını davet eder. Yangını önlemeyi öğrenmek kadar yangını söndürmede ilk müdahaleleri de öğrenmek gerekir” dedi .
Kaynak: İHA