‘6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 4-6 Ekim 2012 tarihleri arasında GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan ‘6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu’nun açılış töreni gerçekleştirildi.

‘6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu
Açılış törenine; Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Doç. Dr. İlhan Varank, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve çok sayıda davetli katıldı.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisinin ardından konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Doç. Dr. İlhan Varank, dünyada eğitimle ilgili performansın artırılması gerektiğini belirterek, kaliteli eğitim denildiği zaman teknolojinin akla geldiğini söyledi.

Doç. Dr. Varank,”Teknoloji deyince ya tabletler, ya notebooklar, ya akıllı tahta ya da projeksiyonu düşünüyoruz. Aslında bütün olay bunların farklı kombinasyonu üzerinde dönüyor. Son 10 yılda hem kendi açımızdan hem de Avrupa açısından dünyada gerçekten çok büyük değişiklikler oluyor. Ekonomik göstergeler büyüyor, küçülüyor” dedi.

Öğrenme odaklı eğitimin önemine değinen Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, eğitim stratejilerinin teknolojinin gelişmesiyle birlikte hızla değiştiğini ifade etti.

Prof. Dr. Dereli,“Biliyorsunuz ki eğitim aslında okulda başlamıyor. Anne karnında başlayan bir süreçten söz ediyoruz. En iyi yatırımın ‘insana yapılan yatırım’ olduğuna herkes mutabık. Eğitim de bu yatırım sürecinin en önemli aracı ve unsuru. Kara tahtayla, yeşil tahtayla, tebeşirle başlayan bir süreçte projektörlerin, tabletlerin, elektronik tahtaların kullanıldığı dönemi yaşıyoruz. Teknoloji, eğitim metodolojilerinde değişimi kaçınılmaz kılıyor. Sempozyuma katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İnsanın kendisiyle ve toplumla bütünleşmiş bir şekilde gelişimini sürdürmesi gerektiğine dikkat çeken Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan,“Teknoloji, bilgisayar ve diğer bilişim araçları özellikle son çeyrek asırda çok büyük bir önem kazanmıştır. Eğitimin tarihsel boyutu içersinde ele alınan boyutlarda yeni bir boyut eklenmiştir. Bunların hepsi insan içindir. Amacımız onların çok iyi şartlarda, iyi ortamlarda çağın gelişen teknolojik, bilimsel çizgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri bireysel donanımlarının güzel bir şekilde tamamlamaları, faydalı birer birey haline getirilmesidir” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA