Drakula'nın Topraklarında ''kan Kırmızı'' Dişleri Olan Memeli Fosili Bulundu

Romanya'nın Transilvanya bölgesinde 70 milyon önce yaşamış, kan kırmızı dişlere sahip bir memelinin kafatası ve dişleri bulundu.

' 'New Scientist'' bilim dergisinde yer alan makalede, "Barbatodon transylvanicus" adı verilen memeli türüne ait fosilin, Eflak Beyliği'nin prensliğini yapan, düşmanlarını kazığa oturtup, işkenceyle öldürdüğü içi, ''Kazıklı Voyvoda'' olarak bilinen 3. Vlad'ın kalesinin yaklaşık 200 kilometre ilerisinde bulunduğu bildirildi.

Brüksel'deki Belçika Kraliyet Doğal Bilimler Enstitüsü'nden Thierry Smith ve fosili bulan Romanya Babes-Bolyai Üniversitesi'nden Vlad Codrea, memelinin diş minesinde muhtemelen aşınmalara karşı daha dayanaklı olmasını sağlayan yüzde 3 oranında demir bulunduğunu söyledi.

Memelihih bir sıçan büyüklüğünde olduğunu belirten uzmanlar, dinozorların yok olmasından sonra hayatta kalan memelinin 35 milyon yıl önce nesli tükenmiş, az bilinen "multituberculate" türüne ait olduğunu açıklandı.

Uzmanlar, dişlerinin günümüzdeki kır farelerine benzemesinden dolayı memelinin böceklerle beslendiğinin sanıldığını söyledi.

3. Vlad'in kurbanlarını canice öldürmesinden esinlenen yazar Bram Stoker'ın yazdığı "Kont Drakula" romanı, popülaritesini artırmış, filmi çekilmiş ve kültleşmişti.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu / Umur Koçak Semiz

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA