'güneşin Batmadığı Yerde Yenilenen Yaşamlar'da Karaciğer Nakil Başarısı Gündeme Getirildi

"Güneşin Batmadığı Yerde Yenilenen Yaşamlar" isimli programda, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'deki (TÖTM) karaciğer nakil başarısı gündeme getirildi.

'güneşin Batmadığı Yerde Yenilenen Yaşamlar'da Karaciğer Nakil Başarısı Gündeme Getirildi
" Güneşin Batmadığı Yerde Yenilenen Yaşamlar" isimli program, Vuslat TV ekranlarında yayınlandı. Karaciğer naklinin bütün panoramasının sergilendiği yapım, bu alanın bütün detaylarıyla birlikte izleyicisiyle buluştu. Yerel gündemin ardından, başarılarıyla önce ulusal sonra uluslararası medyada yer alan İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Sezai Yılmaz ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli ekibinin canlıdan canlıya gerçekleştirdiği bir nakil ameliyatını 16 saat boyunca çeken ekip, ameliyatla ilgili çarpıcı röportajları da ekranlara taşıdı.

Bu yoğun çalışmayı, arka planı ve sonrası ile birlikte ele alan yapıt, konunun her açıdan irdelenmesi ile farklı analizleri gündeme getirdi. Karaciğer naklinde Avrupa birincisi ve Dünya ikincisi olan İ.Ü. TÖTM'deki nakil ekibinin çalışmalarının detaylarını yansıtan bu özel projede, yepyeni umutlar ve bambaşka bir dünya göze çarpıyor.

İnanç Kara Ölmeztoprak'ın yapımcılığında ve Musa Arslan'ın yönetmenliğinde çekilen "Güneşin Batmadığı Yerde Yenilenen Yaşamlar"daki hayatlar beklenmedik bir şekilde kesişiyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği bir mücadeleden sağlıkla çıkmayı başaran insanlar da oluyor. Farklı acılar çekiliyor ama bu acılar, o insanların hayatlarını güçlendirerek devam ettirmelerinin en büyük etkeni oluyor.

Bir kişiyi kurtarmanın bir bakıma bütün insanlığı kurtarmak fikrinden yola çıkan insanların öyküsüne yer verilen bu yapıtta, ölüm kalım çizgisinde dolaşan kişiler yaşama bağlanıyor. Malatya'da ve ulusal medyada geniş yer bulan karaciğer nakilleri, yaşayanlar tarafından anlatılıyor. Organ bağışının önemine değinilen bu çalışmada; 'bağışlanan her organ filizlenen bir candır' ana teması yer alıyor .
Kaynak: İHA