Geriye Kalan Hayvanlar Adak Olarak Satılacak

Başkentte bayram öncesinde kurulan çadırların çoğunluğu kaldırıldı, geriye kalan hayvanlar adak olarak satılacak.

Keçiören Ovacık'taki Ankara'nın en büyük hayvan pazarında, kurbanlıkların hemen hemen tümünün satılması nedeniyle bayram öncesi kurulan 687 çadırın tümü kaldırılırken, Yenimahalle Yakacık'takinde ise 350 çadırdan geriye 25'i kaldı.

Kurbanlık için getirdikleri hayvanların büyük bölümünü ellerinden çıkardıklarını ve satışlardan memnun olduklarını dile getiren yetiştiriciler, ellerinde kalanları geri götürmeyi düşünmediklerini, adaklık olarak satmayı planladıklarını ifade ettiler.

Her yıl Kırşehir'de yetiştirdiği küçükbaş hayvanlarını Ankara'da kurbanlık olarak satan Yalçın Arslan, bu bayram 680 kurbanlıktan geriye 70'inin kaldığını söyledi.

Satışlarda geçen seneye oranla 2,5 kat artış olduğunu ifade eden Arslan, ''Satışlarımız arttı. Fiyatlarımız geçen yıla göre çok uygundu. Geçen yıl 500-700 liraya satılan hayvanlar, bu yıl 300-500 liraya satıldı. Kalan hayvanları geri götürmeyeceğiz, bazı kurum ve vakıflara satacağız. Adak olarak satışlarımız da devam ediyor. Kilolu olan hayvanlarımızı da Et Balık Kurumu'na vereceğiz'' dedi.

Ovacık Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvan satışı yapan Hüseyin Sekmen, bu sene satışların durgun olduğunu, kalan hayvanları geri götürmenin masraflı olacağını belirterek, adaklık kurban satışı için Ankara'da kalacaklarını kaydetti.

Yeterli sayıda hayvan olmadığı için piyasada et ihtiyacı olduğunu söyleyen Sekmen, ''Bayram süresince 400-500 liraya sattığımız kurbanlıkları artık 350 liraya satıyoruz. Bu yıl dışarıdan hayvan getirilmedi. Bu yüzden ihtiyacın karşılanması için elimizdeki hayvanları da mutlaka satarız diye düşünüyoruz'' dedi.

Yakacık Hayvan Pazarı'nda elindeki 300 hayvandan 250'sini satan Ali Çakır, bayramın ilk günlerinde 800 ila bin liraya sattıkları kurbanlıklardan kalanları 400-500 liraya adaklık olarak vermeyi planladıklarını ifade etti.

Bu sene satışların düşük olduğunu öne süren Çakır, kurbanlık olarak daha çok küçükbaş hayvanların tercih edildiğini kaydetti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA