Umut'un annesi 'müjdeli' haberi böyle verdi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012'de parkta oynadığı sırada bir magandanın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısının bulunması üzerine ailesi, mezarını ziyaret etti.

Umut'un annesi 'müjdeli' haberi böyle verdi
Oğlunun mezarı başında döken Gülhan Ceylan, 'Umut olmadan ilk bayramı yaşayacağız. Artık bizim için bayram yok. Oğluma müjdeli haberi vermeye geldim. Gerçi o benden önce duymuştur ama olsun, kendi ağzımla söylemek istedim. Şükür anneciğim, katilin yakalandı dedim. ' şeklinde konuştu.

Oğullarının katil zanlısının bulunmasını buruk bir sevinçle karşılayan annesi Gülhan ve babası Ufuk Ceylan, Menderes ilçesi Çatalca köyündeki mezarı ziyaret etti. Umut olmadan İzmir'de bayramı geçiremeyeceklerini söyleyen anne Ceylan, 'Onun vücuduna kurşun girdiği gün, beynime de girmişti. O kurşun dün akşam çıktı beynimden. O kurşunu katilin ciğerine atasım var. Ölümle kurtulmasın, sürünsün, işkence çektirsinler ona. Fotoğrafını gördüğüm kadarıyla insanlığın i'sinden sıfatı olmayan bir insanmış. Dokuz suçu varmış. Böyle insan beslenip beslenip salınsın istemiyorum. ' dedi.

Yakınlarıyla birlikte Umut'un mezarının başında dualar okuyan Gülhan Ceylan, İzmir Emniyeti'ne de verdikleri sözü tuttukları için teşekkür etti: 'Devlet büyüklerimizden tek istediğim, silahlanmaya karşı önlem almaları. Önüne gelene peynir ekmek gibi silah verilmesin. Çocuklarımız parklarda rahat oynasın. İnşallah Umutum o ışığı da yakacak. Bir yasa çıksın, bu yasanın adı da Umut Yasası olsun. Böyle olaylar kimsenin canını yakmasın. ' Babası Ceylan ise katil zanlısının yakalandığı haberini, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın telefon ederek söylediğini belirtti.

Daha sonrası Ali Bilkay kendisiyle biraraya gelerek sohbet ettiklerini aktaran Ufuk Ceylan, 'Emniyet Müdürümüz, bu olayı sanki kendi evlatlarının başına gelmiş gibi değerlendirdi. Tüm mesailerini verdiler. Ben de kendilerine teşekkür ettim. Oğlumuz olmadan bayram yapmak bizim için imkansız. İzmir'den uzaklaşıp şehirdışına, kardeşimin yanına gideceğiz. ' diye konuştu.