Vali Kıraç Bayram Öncesi Hastanede Yatanları Ziyaret Etti

Sağlık Bakanlığı'nca “turizm hastanesi” olarak yapılandırılan Menemen Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bayram öncesi hastaları ziyaret ederek moral verdi.

Vali Kıraç Bayram Öncesi Hastanede Yatanları Ziyaret Etti
Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Başhekim Dr. Nusret Ayaz’la da görüşen Vali Kıraç, İzmir'in hedefi olan EXPO 2020’yi anlattı.Hastalardan dokuz çocuk annesi 80 yaşındaki Tuncelili Sıtkiye Çelebi, kendisini ziyaret edenin Vali Kıraç olduğunu öğrenince, “Allah'tan tek dileğim, bu son bayramı torunlarımın arasında geçirmek. Doktorlarımız bana çok iyi bakıyorlar. İzin versinler, bayramda torunlarımla olmak istiyorum.” dedi.

Bunun üzerine Kıraç, “Sıtkiye Hanım, doktorların iyi olduğunu söylüyor. Gelecek nice bayramları hep birlikte göreceğiz inşallah.” cevabını verdi.Gazetecilerin İzmir’deki sağlık yatırımlarıyla ilgili sorularını da cevaplandıran Vali Kıraç, “İzmir şiirin, tıbbın, sanatın ve ticaretin doğduğu bir merkezdir. Her konuda öncü bir kenttir. Ülkemizin sağlık alanındaki başarı öyküsünde İzmir’in katkısı çok önemlidir. Şimdi ise kentin tarihsel birikimini, yüksek potansiyelini harekete geçirmek, küreseli yerelle buluşturmak üzere EXPO 2020 için aday olduk. Bilindiği gibi İzmir’in EXPO 2020 temasını, 'Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar/Herkes için Sağlık' olarak belirledik. Kent, sağlık alanında hem devlet hem de özel sektörün yatırımlarıyla küresel merkez olmaya adaydır. Sağlık yatırımları göğsümüzü kabartıyor. EXPO süreciyle hayata geçirilecek projeler, hedefimizi daha da büyütüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, bakanlarımız, bütün siyasi partilerimiz EXPO konusunda bize destek sağlıyor. Motivasyonu oldukça yüksek, heyecanlı bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.