Proje Kapsamında 80 İlden Gelen Öğrenciler Başkomutan Tarihi Milli Parkı'nda Yer Alan Anıt ve Şehitlikleri Ziyaret Ediyor

Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından 24 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ''Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi'' gezileri kapsamında öğrenciler, Afyonkarahisar'da Başkomutan Tarihi Milli Parkı'nda yer alan anıt ve şehitlikleri ziyaret ediyor.

24 Eylül'de başlayan gezilerde Çanakkale Savaşlarıyla başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşı'yla sonuçlanan Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlı'da bulunan şehitlikler, anıtlar ve ören yerleri geziliyor.

Mevlevihane Sorumlusu ve Alankılavuzu Hasan Özpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi'' kapsamında 80 ilden gelen öğrencilerin Afyonkarahisar'da Başkomutan Tarihi Milli Parkı'nda yer alan anıt ve şehitlikleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Gezinin ilk olarak Şuhut ilçesinde bulunan Atatürk Evi'nden başladığını anlatan Özpınar, ''Zafer Yolu'ndan Kocatepe'ye çıkıyoruz. Oradan sırasıyla Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği, Zafer Müzesi, Büyük Taarruz Şehitliği, Yıldırım Kemal Şehitliği, Zafer Tepe Anıtı, Çal Köyde bulunan Kırık Kağnı Anıtı, Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Dumlupınar Müzesi ve Dumlupınar Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle bir günlük gezimizi tamamlayoruz'' dedi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA