Kaymakam Bingöl, Midyat Bürokratlarının Telefonunu Muhtarlara Dağıttı

Mardin’in Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, yardıma muhtaç vatandaşlara, onlar ihtiyacını bildirmeden ulaşılması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Bingöl, Midyat Bürokratlarının Telefonunu Muhtarlara Dağıttı
İraz Butik Otel’de gerçekleşen toplantıya Kaymakam Oğzuhan Bingöl’ün yanı sıra Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İl Meclis Üyeleri, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, merkez, belde ve köy muhtarları katıldı.

Eğitim başta olmak üzere, ulaşım, güvenlik ve muhtaç vatandaşlar gibi konu başlıkları altında sorunların masaya yatırıldığı toplantıda sorunlardan söz eden muhtarlar Kaymakam ve soruların muhatabı olan daire amiri tarafından çözüm önerileri konuşuldu.

“HERKESİN TELEFON NUMARALARI İLETİLECEK”

Sorunların çözülmesi isin tüm kurum amirlerinin telefon numaralarının muhtarlarla paylaşılması talimatı veren Kaymakam Oğuzhan Bingöl “ Ben dâhil her kurum amirim telefon numarası muhtarlara verilecek. Sorunların giderilmesi için gereken yapılacak.” dedi.

Midyat’ın bir il kadar büyük olduğunu vurgulayan Kaymakam Bingöl, “ Sorular ve sorunlar varsa ilk ağızdan daire amirlerimizin cevap vermesini daha doğru olacağını düşündük. Bizimle alakalı, dairelerle alakalı sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

“TAŞIMALI EĞİTİM DE SORUNAR YAŞANIYOR”

Bazı köy muhtarlarının 'taşımalı eğitimde sorun yaşanıyor' şeklindeki sorular üzerine Bingöl, eğitime önem verdiğinin altını çizerek, devlet tarafından tahsis edilen servis minibüslerinin takip edilmesi ve öğrencilerin mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti.

“VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GİDECEĞİZ”

Yardıma muhtaç vatandaşlara değer verdiğini kaydeden Kaymakam Bingöl, “Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyacını bildirmeden onlara ulaştırmamız gerekiyor. Midyat’ta SYDV’na kayıtlı 12 bin dosyamız mevcut, utanan ve ya bize gelmeye imkânı olmayan vatandaşımızın ayağına gideceğiz." diye konuştu.