Büyükşehir Belediyespor, Ligde ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Oynadığı 8 Maçı Da Kazanma Başarısı Gösterdi

Özgür Ayaydın/Aziz Aslan - Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, bu sezon 6'sı lig, 2'si kupa olmak üzere oynadığı 8 resmi maçından da galibiyetle ayrıldı. Ligdeki 6 maçını kazanan sarı kırmızılı ekip, bununla bu sezon liglerin puan kaybetmeyen tek takımı oldu.

Son 2 sezonda da mücadele ettiği Spor Toto 3. Lig'de Play-Off'a kalan ancak her ikisinde de final maçını kaybettiği için 2. lige yükselemeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, arzuladığı bir üst lige çıkma adına bu sezon lige iyi bir başlangıç yaptı. Lige sahasında Kayseri Şekerspor'u 2-0 yenerek galibiyetle başlayan sarı kırmızılı ekip, sırasıyla Gölcükspor'u 1-0, Siirtspor'u 4-1, Orhangazispor'u 1-0, Tekirovaspor'u 3-1 ve Kastamonuspor'u 2-0 yenerek, bu maçların tamamından 3 puanla ayrılan taraf oldu. Ligdeki 6 maçtan galibiyetle ayrılan Büyükşehir Belediyespor, bu sezon Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig takımları arasında tüm maçlarını kazanan tek takım olma başarısını gösterdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, lig maçlarındaki başarılı performansını Ziraat Türkiye Kupası maçlarında da sahaya yansıtmasını bildi. Ziraat Türkiye Kupası 1. kademe maçında Elazığ Belediyespor'u 4-1'lik skorla eleyen sarı kırmızılı ekip, ardından Ziraat Türkiye Kupası 2. kademe maçında PTT 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'u sahasında 1-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

Teknik Direktör Turhan Özyazanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldıkları galibiyetler nedeniyle mutlu olduklarını ancak asıl önemli olanın başarıyı sürdürmek olduğunu belirterek, ''8 maçta alınan galibiyet bence bir şey ifade etmiyor. Önemli olan hedeflediğimiz yerlere varabilmektir'' dedi.

-''Her müsabakamız dostluk ve kardeşlik gösterisine dönüşüyor''

Basın Sözcüsü Şeyda Arslantaş ise sezona yönetim olarak ve teknik ekip olarak inanç ve moralle başladıklarını ve büyük özveri sonucunda çok iyi transferler gerçekleştirdiklerini söyledi.

''Moral, motivasyon ve inançla bu noktaya geldik. Başarının sırrı tamamen budur'' ifadelerini kullanan Arslantaş, şöyle konuştu:

''Biz anlayışımız gereği sporun tüm dallarını kardeşlik ve dostluğun aracı olarak görüyoruz. Çok iyi sonuçlar elde edip üst sıralara oynamak elbette amaçlarımız arasında yer alıyor ama makro düzeydeki amacımız bu değil. Makro düzeydeki amacımız toplum içinde sporun dalları aracılığıyla dostluk ve kardeşliği daha fazla yaymak ve bunu hem küçüklere örnek olabilecek hem de toplumun tüm kesimlerine örnek teşkil edecek şekilde gerçekleştirmektir. Bu anlamıyla gittiğimiz deplasman karşılaşmalarında her ilde bu şekilde çok güzel yansımalar ve geri dönüşler alıyoruz. Her müsabakamız dostluk ve kardeşlik gösterisine dönüşüyor. Futbol maçından ziyade gösteriye dönüşüyor. Sporu dostluk ve kardeşlik aracı haline getirmeye çalışıyoruz.''

-''Kendi işini yapan iyi bir ekip kurduk''

Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul ise, ligde 6, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 olmak üzere bu sezon oynadıkları 8 resmi maçı da kazandıklarını söyledi.

Kulüp yönetimine sezon öncesi yapılan genel kurulda seçildiklerini ardından geçen yılki teknik direktör Turhan Özyazanlar ile anlaşarak transfer çalışmalarına başladıklarını belirten Doğrul, sezona transferini yaptıkları 13 yeni oyuncuyla girdiklerini anımsattı.

Doğrul, son 2 sezondur çok istedikleri 2. lige Play-Off'un son maçını kaybetmeleri nedeniyle yükselemediklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Bir önceki sezon transfere harcanan bütçe tutarıyla transferi tamamladık. Teknik direktörümüz Özyazanlar'ın da talebiyle isim yapmış oyunculardan ziyade, genç ve takım ruhuna uyum sağlayan oyuncuları renklerimize bağladık. Üstelik bir önceki sezonda oynayan oyuncuların yerine genç oyuncuları transfer ettik. Ayrıca alt yapıdaki başarılı 10 oyuncuyu da takımla çalışmalara kattık. Bu sayede kendi işini yapan iyi bir ekip kurduk. Oyuncularımız çok samimi bir ortamda teknik heyet ve yöneticilerle kenetlenmiş durumda. Bu ortam başarıyı da beraberinde getirdi. Hedef direk çıkmak. Son 2 sezondur adeta 2. ligin kapısından döndük.''

-''Dostluk skordan daha önemli''

Doğrul, kulüp olarak tüm takımlarla iyi ilişkiler geliştirme misyonuna sahip olduklarını da belirterek, bu konuda da büyük mesafe aldıklarını ifade etti.

Kendi sahalarında oynadıkları maçların öncesi ve sonrasında rakip takımlara gösterdikleri misafirperver ve centilmence davranışlar sonucunda rakiplerin de deplasman maçlarında aynı tavrı göstermeye başladığını anlatan Doğrul, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Deplasman maçlarında çok iyi şekilde karşılanıp, uğurlanıyoruz. Bunun nedeni iyi ilişkiler kurma yolunda kulüp olarak attığımız adımlardır. Deplasmanlarda rakiplerimizi yenmemize rağmen büyük ilgi görüyoruz. Rakip takım taraftarı bize sevgi gösterilerinde bulunuyor. Mesela 3 yıldır deplasmanda Kastamonuspor ile yaptığımız 3 maçı da kazandık. Her 3 maçta da onları yenmemize rağmen centilmence maçlar oldu. Üstelik yönetici ve seyircileri bize büyük ilgi gösterdiler. Hala telefonla görüşüyoruz. Orhangazispor deplasmanında aynı şeyleri yaşadık.''

Sporun amacının ''dostluk ve kardeşlik'' olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini bildiren Doğrul, ''Seyircimiz de bu konuda dikkatli davranıyor. Küfürsüz tezahürat istiyoruz. Küfür edildiği an hemen müdahalede bulunup engelliyoruz. Bizim için dostluk skordan daha önemli'' diye konuştu.

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA