7 Aralık Üniversitesi Akademik Açılış Töreni Yapıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi 2012-2013 yılı akademik açılış töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

7 Aralık Üniversitesi Akademik Açılış Töreni Yapıldı
Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Bakan Suat Kılıç, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve Kilis İl müdürleri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversite Merkez Kampüsü’nde bulunan Atatürk Büstü’ne çelenk sunma töreni ile başlayan programda, Bakan Kılıç Kilis protokolü tarafından üniversite bahçesinde karşılandı. Üniversite şeref defterini imzalamasının ardından Rektör Güvenç’i makamında ziyaret eden Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Kilis’e yoğunlaştıklarını ve Kilis’e bir gençlik merkezi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Makamda Güvenç tarafından Kılıç’a Kilis’in geleneksel yemenisi ve yorganı hediye edildi.

2012-2013 eğitim ve öğretim yılı akademik açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, üniversitenin tanıtım filmi gösteriminin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Öğrenciler adına öğrenci temsilcisi Seda Güner’in konuşmasından sonra Rektör İsmail Güvenç konuşma yaptı.

Üniversitede 2008-2012 döneminde yaşanan gelişmeleri aktaran Güvenç, "2008 yılında 73 olan akademik personel sayımız bu yıl itibariyle 250’ye, 20 olan idari personel sayımız 300’e, 2 bin olan öğrenci sayımız ise 7 bine ulaşmıştır. Üniversitemizde şu an 130 uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Üniversitemiz hem akademik hem fiziksel anlamda hızla gelişmektedir. Bilgi üretiminin ve erişiminin bu kadar hızlı olduğu bir dünyada üniversiteler olarak kendimizi gözden geçirmek ve yenilemek zorundayız. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz" diye konuştu.

Tören, Vali Süleyman Tapsız'ın konuşmasıyla devam ederken, Tapsız öncelikle Kilis’e ziyarette bulunan ve üniversitenin açılış törenine konuk olan Bakan Suat Kılıç'a teşekkür etti. Üniversitenin kısa sürede büyük gelişmeler gösterdiğini ve Kilis'e büyük katkılar sağladığını vurgulayan Tapsız, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Bakan Kılıç, törende yaptığı konuşmada öğrencilere iki şey üzerinde önemle durmalarını tavsiye ederek, "Çok okuyun ve mutlaka bir dil bilin. Bu doğrultuda ülkemizde işsizlik sorunu da ortadan kalkacak ve sizler de özellikle özel sektörde aranan elemanlar olacaksınız" dedi.

Öte yandan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk dersini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Yıldırım verdi. "Yeni Büyükşehir Belediyesi Yapılanması" başlıklı konuşmasının ardından Rektör Güvenç Yıldırım'a plaket takdim etti.

Düzenlenen tören müzik dinletisi ile sona erdi .
Kaynak: İHA