Gazetecilerden Avşar'a Doğum Günü Sürprizi

Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar'ın doğum günü olduğunu öğrenen gazeteciler, sürpriz yaparak ünlü sanatçıya çiçek verdi.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gösterilen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında "Pazarları Hiç Sevmem" filmini izlemek için gelen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar'ın doğum günü olduğunu öğrenen gazeteciler ünlü sanatçıya çiçek verdi.

Gazetecilere teşekkür eden Hülya Avşar, "Altın Portakal Film Festivali ile yaşım aynı. Bizim aileden 3 kişinin de doğum günü bu ayda. Hiçbirimizinkini kutlayamadık. Dönünce kutlayacağız" dedi.

Avşar, bir gazetecinin "Diğer jüri üyesi Ayşegül Aldinç yaşını hiç söylemez" yorumu üzerine şunları söyledi: "Bence her yaş çok güzel, ben çok memnunum bu yaşta olduğum için. Gözüm arkada kalmadı Allah'a şükür. O kadar güzel şeyler nasip eyledi ki bana. Artık arsızlık olur, yaşımdan çok küçük göstermek ya da küçülmek. Bundan sonra çocuğumu büyütüp, onun güzel günlerini görmek istiyorum. Mesleki açıdan da Allah'a şükürler olsun. Oyunculuğuma, televizyon programcılığıma daha 10 yıl devam edeceğim. Allah'tan başka ne isterim ki. Daha genç olsam ne olacak. Artık kadın erkek ilişkilerinde de yaş sorun olmuyor. Yani insan sağlıklı olsun yeter. Herkes nasıl mutlu oluyorsa onu yaşasın. Hiç kimseye de bunu yargılamak düşmez." Bir gazetecinin "Avşar'ın gönlü hâla açık mı?" sorusuna ise Hülya Avşar, “Açtığım an dolar, biliyorum. Biraz daha zaman var. Daha doğrusu ona kafa yormuyorum. Bir de dinlenmek bana çok iyi geldi. Mayın tarlasında yürüyor gibiyim" diye yanıt verdi

Gazetecilerin Kutluğ Ataman ile ilgili sorularına ise Hülya Avşar şu karşılığı verdi: "Kutluğ, benim çok beğendiğim yönetmenlerden biri. O, zaten hazırlığını yapmış. Şimdi değil, 2014'de. Çok hoş bir senaryosu var. Kadrosu da çok iyi. Ama ondan önce benim başka bir filmim var. Filmin ismini söylemeyeyim, değişebilir. Mine Artuğ yazdı. Yönetmenine henüz karar verilmedi. Konusunu, temasını ben verdim. Çok başarılı yazdı. Komedi oynayacağım. "

Avşar, Altın Portakal'daki yönetmenler ile ilgili sorular üzerine şöyle konuştu: "Çok başarılı yönetmenler var. Bizim sinemamız çok gelişmiş. Sinemadan para kazanan yapımcıların tekrar işlerine para yatırdıklarına inanmamaya başladım. Çünkü seyrettiğim filmler, çok güzel yerlerde yer alacak filmler. Tabii ki içlerinde beğenmediğimiz de var. Beğendiklerimiz için söylüyorum. Reji, renkler, bakış açısı ve anlatım şekliyle. Bence sinemamızı yapımcılar baltalıyor. Sinemayı baltalayanların yapımcılar olduğuna inanıyorum. Yazık oluyor. Kazandıkları paranın birazını sinemaya yatırsalar çok şeylerin olacağına inanıyorum. Gözlerim doluyor. Canavar gibi yönetmenler geliyor." Avşar, jüri üyeleri ile tartıştıkları çok konu olduğunu belirterek, gergin zamanlar yaşadıklarını, kendi bakış açısı ile jürinin bakış açısının farklı olduğunu söyledi.

Hülya Avşar, sinemanın sadece bir şeyi anlatmak olmadığını söyleyerek, sinemanın çok önemli olduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA