Kılıçdaroğlu: Van'da Su ve Konteyner Sorunu Bir An Önce Çözülmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’daki depremzedelerin yaşadığı su ve konteyner sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Van'da Su ve Konteyner Sorunu Bir An Önce Çözülmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van’daki depremden sonra Sarıyer Belediyesi tarafından İstanbul’a getirilerek Kilyos sosyal tesislerinde ikamet eden depremzedeleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada depremzede vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.
Kılıçdaroğlu, babasının görevi dolayısıyla Van’a da bulunduğunu belirtti. Yılbaşı gecesi Van’a olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Elbetteki herkes doğduğu yerde yaşamak ister. Yakınları ve akrabalarıyla beraber olmak ister. Az önce bir kız çocuğu geldi. Van’ı özledin mi? dedim. ‘Çok özledim’ dedi. En çok kimi özledin? dedim. Televizyondan görmüş olacak okulumuz açılmış. ‘Arkadaşlarımı özledim’ dedi. Elbetteki burada belediye başkanımız sizin rahat etmeniz için her şeyi yapacak.” şeklinde konuştu..

“Van’daki kardeşlerimizin durumu hiç iyi değil.” diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hala yazlık çadırlarda kalıyorlar. Yüreğimiz burkuluyor. Yılbaşında bir çadırdaydık. Ailenin yedi kızı vardı. Anlaşılan baba bir tanesi erkek olur diye gayret göstermiş. Sonunda geldiğimiz nokta şu arzu ederdik ki herkes orada da mutlu olsun. Su sorunu var, banyo tuvalet sorunu var. Pek çok sorun var. Çadırlarda doğan çocuklar var. Ama o çocuklar orda olmayı hak etmiyorlar. Biz de isteriz ki onlar evlerinde otursunlar, aile huzur içinde olsun. Sıcak evlerinde komşularıyla rahat rahat otursunlar.”
Van’daki sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Van’dan bir ihtiyacınız olursa oradaki arkadaşlarınızla görüşüyorsunuz. Van’daki başkanımız da sizin için çalışıyor. Zaten ufak tefek birisi. Son gittiğimde bayağı bir zayıflamıştı. Ne oldu diye sordum ‘24 saat çalışıyorum’ dedi. Ben bütün çocukların gözlerinden öpüyorum. Hanım kardeşlerime saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kucağına küçük çocuk alarak sevdi. Depremzede vatandaşlar, Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmek için bir biriyle yarıştı. Çocuklara yakın ilgi gösteren Kılıçdaroğlu, bir çocuğun hediye etmek istediği resmi geri çevirmedi.
Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra tesislerden ayrıldı.