Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesine Danıştay'dan Vize Çıkması

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, şeker fabrikalarının özelleştirmesine Danıştay`dan vize çıkmasına ilişkin, "Danıştay 13.

Dairesi`nin kararına Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu`nda itiraz ederek, hukuki mücadelemizi sonun kadar sürdüreceğiz" dedi

Şeker-İş Sendikası, özelleştirilen B ve C portföyünde yer alan 10 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde üretimin devamlılığının garanti altına alınmadığı gerekçesiyle Danıştay 13. Dairesi`ne yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. Şeker İş Sendikası`nın başvuru sonrasında, Danıştay 13. Dairesi, sendikanın itirazlarını gerçekçi bulmayarak, özelleştirme ihalesinde yürütmenin durdurulması talebini ret etti. Şeker-İş Sendikası olarak, Danıştay 13. Dairesi`nin kararına Danıştay İdari Davalar GenelKurulu`nda itiraz edeceklerini bildiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "Bizim gayemiz, şeker fabrikasının da Sümerbank Fabrikası ve Tekel Fabrikası`nın akıbetine uğramamasıdır" diyerek şunları söyledi: "Daha önceleri de dile getirmiştik. Şeker Fabrikası`nın kapanması ile sadece çalışanlar mağdur olmayacak. Binlerce pancar üreticisi, nakliyecisi ve satıcısı da zarara uğrayacak. Pancar üreticisi üretim yapamayınca şehre göç edecek ve şehir daha da kalabalıklaşacak" dedi. Murat, şekerpancarı şekeri ve tatlandırıcılar konusuna da temas ederek, "Pancar şekeri üretimi olmayınca tatlandırıcılar daha fazla kullanılacak. Bu da insanımızın zararına olacak. Sağlık açısından tatlandırıcılar mı, şeker pancarı şekeri mi daha faydalı bunu uzman doktorlar dile getiriyor" dedi.
Kaynak: İHA