Benzinle Tutuşturulan Soba Faciaya Yol Açtı: 6 Ölü, 2 Yaralı

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın Köyü'nde, sobanın benzinle tutuşturulması sebebiyle çıkan yangında, aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti, 2 çocuk yaralandı.


Köy korucusu Mehmet Hanefi Yılmaz’ın, aynı odada yaşayan ailesi alevlerin etkisi altında kaldı. Olayla ilgili gizlilik kararı alan savcının, kaza ihtimalinin yanı sıra diğer ihtimalleri de araştırdığı öğrenildi.

Olay, sabah saat 05.15 sıralarında Mehmet Hanefi Yılmaz'ın evinde sobadaki kömürün benzinle tutuşturularak yakılması sebebiyle meydana geldi. Olayda, baba Mehmet Hanefi Yılmaz, anne Sabiha Yılmaz ve çocukları Hacı (10), Abdurrahman (9), Gülistan (5) ve Eyüp Yılmaz (16) hayatını kaybetti. Yangında ağır yaralanan Mehmet Yaşar Yılmaz ile Adem Yılmaz da kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Köyde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Yılmaz ailesinin yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Toprak, benzin veya parlayıcı bir madde ile kömür sobasının yakılması sırasında yangının çıktığını söyledi. Olay nedeniyle büyük acı yaşandığını ifade eden Toprak, yaşamını yitiren 6 kişinin cenazesinin otopsi için Diyarbakır'a gönderildiğini, otopsinin ardından cesetlerin köyde defnedileceğini belirtti. Öte yandan, yangında hayatını kaybeden anne Hanife Yılmaz'ın diyaliz hastası olduğu öğrenildi.

Yaralı olarak kurtulan çocuklar Adem Yılmaz'ın (5) tedavisi Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde, Mehmet Yaşar Yılmaz'ın (16) ise Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde devam ediyor. Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yaralı Mehmet Yaşar Yılmaz'ın yüzü, elleri ile vücudunun bazı kısımlarının yandığını ifade ederek, durumunun iyi olduğunu söyledi. Hasta yakınlarından Zülküf Cengiz de Diyarbakır'da oturduğunu, olayın nasıl gerçekleştiğini henüz bilmediklerini ifade ederek, ''Olay nasıl olmuş biz de bilmiyoruz. Sadece çocukların buradaki hastanelere gönderildiğini öğrendik. Hemen biz de hastaneye geldik. Yollar kapalı olduğu için köye gidemedik.'' dedi.