Şeyh Süleyman Bağdu, Ölümünün 6. Yılında Anıldı

Nakşibendi Şeyhi Süleyman Bağdu, ölümünün 6.

Şeyh Süleyman Bağdu, Ölümünün 6. Yılında Anıldı
yılında türbesinin bulunduğu Kanirava Mezarlığı`nda anıldı . Binlerce kişinin katıldığı mevlitte 300 metrelik ziyafet sofrası kuruldu .

Batman`da , 6 yıl önce silahlı saldırıda hayatını kaybeden Nakşibendi Şeyhi Süleyman Bağdu , yaklaşık binlerce kişinin katılımıyla Beşiri ilçesi Örmegözü Köyü Kanireva mevkiinde bulunan ziyarette verilen mevlidde anıldı .


Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan Mevlid-i şerife binlerce kişi katıldı . Soğuk , yağışlı havaya rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen Bağdu`nun sevenlerine , saat 11 . 30`da okunan Mevlid`ten sonra yemek verildi .


Erkek ve kadınlar , ayrı kurulan yer sofralarında ağırlanırken , yaklaşık 300 metre uzunluğundaki yer sofrasında ülkenin değişik kentlerinden gelen vatandaşlar birlikte yemek yedi . Mevlide , Batman`ın yanı sıra Samsun , Tokat , Amasya , Erzurum , Mersin ve Van’dan binlerce kişi katıldı .

Türkiye`nin değişik illerinden gelen konuklarla ilgilenen Şeyh Süleyman Bağdu`nun oğlu Selman Bağdu , " Türkiye`ye örnek olacak bu kardeşlik sofrasını her sene sürdürüp gelenek hale getirdik . Değişik illerden de gelen binlerce kişi ile babamızı yad ediyoruz . " dedi .

Hiçbir ayırım gözetmeksizin Türkiye`nin her tarafından gelen ziyaretçilerle bir sofrada oturup beraber yemek yiyip , muhabbet ettiklerini belirten Bağdu , “Bu manzara , Türkiye`nin bir mozaik ülke olduğunun göstergesidir . Binlerce insan bir arada yiyor , ibadetini yapıyor , hiçbir ayrım gözetmeksizin burada toplanıyoruz . ” diye konuştu .


Selman Bağdu , babasının 6 . ölüm yıldönümü nedeniyle verilen mevlide katılan herkese teşekkür etti .


Değişik illerden gelen misafirler de Batman’da bulunmaktan memnun olduklarını belirtti . Yıllardan beri her yıl anma etkinliğine katılan misafirler , “Biz doğu batı diye ayırmıyoruz , burada çok değişik insan var , hepsini kardeşimiz gibi seviyoruz . “ dediler .