Gül Birleşik Arap Emirlikleri'nde Temaslarına Başladıabu Dabi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Birleşik Arap Emirlikleri`nin başkenti Abu Dabi`deki temaslarına başladı.

  Abu Dabi ' nin en büyük , dünyanın da sayılı büyük camilerinden olan Şeyh Zayed Camisi ' ne gelişinde Gül , ilk olarak caminin yanında bulunan , BAE ' nin kurucusu , 2004 ' te vefat eden eski Devlet Başkanı Şeyh Zayed Bin Sultan El Nahyan ' ın anıt mezarını ziyaret etti .

Caminin avlusundan geçerek yetkililerden bilgi alan Gül , cami içinde de incelemelerde bulundu . Camide , Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü Sahibi Hattat Hasan Çelebi ' nin eserleri de yer alıyor . Cumhurbaşkanı Gül ' ün heyetinde yer alan Hasan Çelebi , Gül ' e eserleri hakkında bilgi verdi .

Aralarında Türkiye ' nin de bulunduğu çok sayıda ülkeden getirilen farklı malzemelerle ve uluslararası firmaların işbirliğinde inşa edilen camide , 40 bin kişi ibadet edebiliyor .

İran ' da iki yılda dokunmuş , 45 ton ağırlığında ve 6 bin metrekare büyüklüğündeki İran halısı da caminin büyük salonunda yer alıyor . Camide ayrıca swaroski taşlardan oluşan kristal avizeler dikkati çekiyor .

Cumhurbaşkanı Gül ' e ziyaretinde eşi Hayrünnisa Gül , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek ile BAE Ekonomi Bakanı Sultan Bin Said Monsuri eşlik etti .

Gül ve beraberindekiler daha sonra Türkiye ' nin Abu Dabi Büyükelçiliğine geçti . Gül , Türkiye ' nin Abu Dabi Büyükelçisi Vural Altay ' dan bilgi aldı . Gül ' e burada da Ahmet Davutoğlu ve Mehmet Şimşek eşlik etti .
Kaynak: AA