Fethiye 6 Ay İçinde Fakültesine Kavuşacak

Muğla Üniversitesi tarafından Fethiye’ye kurulması ve 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetişmesi planlanan işletme fakültesi için hayırseverlerin yardımı bekleniyor.

Fethiye 6 Ay İçinde Fakültesine Kavuşacak
  Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan ve 8 milyon TL`ye mal olacak fakülte , altı bölümden oluşacak .


Muğla Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Fethiye İşletme Fakültesi kurulmasına yönelik 2011/2260 sayılı Bakanlar Kurulu kararı 24 Ekim 2011 tarihli ve 28094 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi . Fethiye İşletme Fakültesi`nin açılmasıyla 12 adet fakülte , 3 enstitü , 5 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu ile 26 bin öğrenciye eğitim veren Muğla Üniversitesi bünyesine yeni fakülteler ve meslek yüksekokulları kazandırılacak .

Konuyla ilgili bilgilendirme yapmak üzere Fethiye’deki gazetecilerle kahvaltıda buluşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Mansur Harmandar , fakülteyi 6 ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi . Eylül ayında öğrenci girişlerinin yapılacağı fakültede ilk aşamada 600 öğrenci öğrenim göreceğini anlatan Harmandar , 6 bölümden oluşacak fakültede , işletme , turizm işletmesi , ekonomi ve finans , uluslararası ticaret ve lojistik , yönetim bilişim sistemleri ile siyaset ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin yer alacağını açıkladı .

Fethiye’nin Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı mevkiine yapılacak fakülte için hayırseverlerden yardım beklediklerini belirten Rektör Mansur Harmandar , “Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Fethiye İşletme Fakültesi`nin inşaatına başlayacağız . Devlet ilçelere fakülte kurma konusunda üniversitelere kaynak aktarmadığı için sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duymaktayız . Fethiyeli hayırseverlerin önerileri ile kurma çalışmasına başladığımız fakülte için Fethiyelilerin bir olarak bu projenin tamamlanmasında da ön ayak olacaklarına inanıyorum . ” dedi .


Fakülte projesini Mimarlar Odası olarak yürüten mimarlar Cahit Engin ve Hilal Alyanak`ın da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında Muğla Üniversitesi Rektörü Harmandar , fakültenin ilçeye sağlayacağı katkıları anlattı . Fethiye’nin köyleriyle birlikte 178 bin nüfusa sahip , coğrafi konumu itibariyle tarım , turizm , ulaşım , ticaret , lojistik , bilişim sistemleri , uluslararası ilişkiler ve haberleşme açısından çok canlı bir ilçe olduğunu anlatan Harmandar şöyle konuştu : “Her ne kadar ilçede iki yüksek okul bulunsa da nüfusu ve coğrafi konumuyla yüksek öğretimde daha fazla pay alması gerektiğine inanıyoruz . Okulumuzun proje çalışmaları bitirildi . Önümüzdeki günlerde inşaatına başlayarak eylül ayı içerisinde öğrenci girişlerini yapmayı planlıyoruz . Okulumuzun toplam kapasitesi 2 bin öğrenci olacaktır . ”